Pernilla Wahlgren tar över "Allsång på Skansen".
Pernilla Wahlgren tar över "Allsång på Skansen". - Foto: Claudio Bresciani/Jonas Ekströmer/TT

Pernilla Wahlgren ny programledare för ”Allsång på Skansen”

Artisten Pernilla Wahlgren tar över "Allsång på Skansen" efter Sanna Nielsen.
– Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda Allsång på Skansen – ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige, säger hon.


Programledare "Allsång på Skansen"

1979-1993 Bosse Larsson
1994-2003 Lasse Berghagen
2004-2010 Anders Lundin
2011-2013 Måns Zelmerlöw
2014-2015 Petra Marklund
2016-2022 Sanna Nielsen
2023 Pernilla Wahlgren

Den 27 juni har SVT-klassikern "Allsång på Skansen" premiär – och i år med en ny programledare. Det är artisten och melloveteranen Pernilla Wahlgren som tar programmet över efter Sanna Nielsen. 

– Det som är så fint med programmet är hur det samlar generationer i hela vårt avlånga land. Jag ser fram emot att få tillbringa en del av sommaren på Skansen och att få vara med och ge både sång, humor och glädje till alla som tittar, säger Pernilla Wahlgren.

"Pernilla Wahlgren är ett fullblodsproffs"

Pernilla Wahlgren gör just nu succé i Wahlgrens värld, som är inne på sin 14:e säsong, och är dessutom aktuell med humorprogrammet "Komiker utan gränser". 

–  Jag kan inte tänka mig en mer älskad artist än Pernilla Wahlgren, hon är ett fullblodsproffs och det perfekta valet för att ta över hedersuppdraget att leda programmet som blivit en given sommartradition för svenska folket, säger programbeställaren Anton Glanzelius.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!