Josephine Qvist stötte på patrull under flygresan till Marbella
Josephine Qvist stötte på patrull under flygresan till Marbella - Foto: Stella Pictures/TikTok/josephineqvist

Josephine Qvist fick varning på flygplanet: "Polisen kom..."

Josephine Qvist har flyttat till Marbella. Superhärligt! Men resan dit verkar ha varit allt annat än härlig för Josephine...


Josephine Qvist har packat sina väskor och flyttat till Spanien, närmare bestämt Marbella. Tidigare i podden "Sweet but psycho" har hon sagt att hon hyrt ut sin lägenhet i Sverige, så nu lär vi nog inte se donnan här hemma på ett tag i alla fall.

 Josephine har visat upp sina första dygn i paradiset via sin Youtubekanal

Det ser riktigt härligt ut, men flygresan dit verkar inte ha varit lika behaglig. 

– Jag fick liksom en varning på planet... Jag har aldrig fått det. Det var så töntigt, det var verkligen så töntigt... Passagerarna bredvid var typ helt chockade. De tog min sida, säger Josephine i videon som hon har lagt upp på sin kanal.

Josephine Qvist fick en varning av flygplanspersonalen efter att hon bröt mot deras regler 

Så vad hände på denna resa ner till Spanien?


Jo, Josephine Qvist ville ju givetvis ha med sina två pälsklingar till Spanien. Därav hade hon bokat en hundvänlig flight. 

Reglerna ser ut så att hunden måste vara i sin bur eller väska hela tiden. Så när Josephine tog upp en av sina hundar vid två tillfällen blev personalen "rasande" enligt Josephine och det blev minst sagt dålig stämning. Speciellt efter att en flygvärdinna märkte att Josephine hade hennes hund uppe en andra gång. 

– Då sa hon ju igen där att "Nu har du trotsat mig flera gånger. Jag kommer behöva ge dig en varning, jag kommer gå till kaptenen nu och han kommer behöva ge dig en varning. Så jag kommer tillbaka snart.".. Jag bara "Ja, gör ditt jobb, gör det du måste göra.", säger Josephine i en av TikTok-videorna som hon har lagt upp om händelsen.

Därefter blev Josephine mycket riktigt tilldelad en varning. Där det stod att om hon upprepade regelbrottet igen skulle flygplanet behöva mellanlanda för att kunna släppa av Josephine, där hon skulle bli gripen av polis och att det skulle tas rättsliga åtgärder mot henne. Mellanlandningen skulle även då Josephine behöva bekosta.

Josephine Qvist fick uppbackning av en medpassagerare 

Josephine Qvist fick dock uppbackning av en annan passagerare, som ansåg att flygvärdinnornas beteende var obefogat och irrationellt. 

– Den här kvinnan blev så arg. Hon tog mitt parti, hundra procent. Hon bara "Vad är det frågan om? Vad håller ni på med?, säger Josephine. 

Flyget var redan försenat en timme och passageraren upplevde att detta var vad som tog fokus istället för att komma igång med servering av frukost och dryck. Ja, kvinnan som stod upp för Josephine tyckte att det var "under all kritik". 

– Hon bara "Det här är en jävla skitgrej. Det är en hund som hon har i knät, vad spelar det för roll?". Men de bara "Regler är regler" till henne också, fast lite trevligare än vad de var mot mig, fortsätter Josephine. 

Flygvärdinnan har uttalat sig

Bloggbevakning har varit i kontakt med flygvärdinnan som Josephine Qvist pratar om i klippet. 

Här kan du läsa det inlägget.

Där står det bland annat:

"Jag pratar med en vuxen människa, redan vid första tillsägelsen beter man sig kan jag tycka" och "Det finns inga undantag, regler gäller för alla". Flygvärdinnan menar att detta inte är en småsak som man bör sitta och prata om i en video, och att Josephine bör ha förstått allvaret i detta.

Det verkar även vara så att det kommer leda till konsekvenser nu i efterhand för Josephine Qvist och hennes resesällskap, då de hade missat att en till hund var med ombord och att regler inte efterföljdes då heller:

"Det ser vi allvarligt på och glada att det kommer ut i efterhand. Jag kommer därför tillsammans med mina kollegor ombord den dagen samlas och skriva ytterligare rapport om att det befann sig 2 hundar och inte bara 1. Detta är nog inte Jossans mening, men hon har iaf gjort något bra med storytimen!" 

Josephine Qvist på plats i Marbella

Men fram kom de, tillslut.


– Det var det som hände, helt enkelt. Ja nej, de landade inte planet, polisen kom inte, och jag har inte varit i någon rättegång än. Så, jag tror att jag klarade mig! säger Josephine i sista delen av dessa TikTok-videos. 

Nu är Josephine på plats och börjar göra sig hemmastadd i Marbella, och hon och hundarna verkar ha det toppen. Kul, tycker vi på Nyheter24

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!