Prinsessan Sofias klänning väckte starka reaktioner
Prinsessan Sofias klänning väckte starka reaktioner. - Foto: Stella Pictures, Fredrik Sandberg/TT Bild. Bilden är ett montage.

Ramaskri efter prinsessan Sofias klänning: "Reklam för Paradise Hotel?"

Prinsessan Sofia glittrade i en exklusiv klänning, signerad den svenska designern Ida Lanto. Men den väckte snabbt starka reaktioner och följarna menar att den är både smaklös och opassande.


Det var i mitten av oktober som det vankades statsbesök från Nederländerna, och i kung Willem-Alexander och drottning Máximas ära arrangerades det en galamiddag på Kungliga slottet.

Samma vecka agerade de nederländska kungligheterna värdpar och bjöd in till en konsert på Konserthuset i Stockholm.

På plats var såklart drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf. Men även prinsessan Sofia och prins Carl-Philip satte guldkant på kvällen. Prinsessan Sofia var klädd i en ljust blå klänning designad av svenskan Ida Lanto.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip anländer till Konserthuset i Stockholm. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Prinsessan Sofia i klänning från Ida Lanto

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia, som på Instagram går under namnet prinsparet, la ut en bild från kvällen.

"Innovation, grön omställning och jämställdhet är några av ämnena som har stått i fokus under det nederländska statsbesöket. Vi hoppas på många nya gemensamma möjligheter och initiativ!", skrev prinsparet till en bild på sig själva utanför Konserthuset i Stockholm.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild
Prinsessan Sofias klänning från Ida Lanto väckte stor uppmärksamhet. Bildkälla: Stella Pictures.
Följarna såg rött av prinsessan Sofias klänning. Bildkälla: Stella Pictures

Prinsessan Sofia om tiden i "Paradise Hotel"

Reaktionerna lät inte vänta på sig, och Sofias klänning möttes av stenhård kritik. Detta då många följare menade att den var för genomskinlig och avslöjade alldeles för mycket. En person jämförde till och med Sofias look med dokusåpan "Paradise Hotel".

Sofia Hellqvist var nämligen med i "Paradise Hotel" år 2005. Året innan utsågs hon till "Miss Slitz" av just  herrtidningen Slitz. I "Året med kungafamiljen" i SVT år 2015 berättade Sofia mer om känslorna kring sin tid i PH och Slitz.

– Det har skrivits om det i många år. Vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar ingenting, det har byggt mig som person. Men jag skulle inte gjort de valen i dag om jag fått förfrågan. Men jag är redo att blicka framåt, sa Sofia Hellqvist till SVT då.

Sofia Hellqvist år 2005. Bildkälla: Stella Pictures.

Kritik mot klänningen: "Smaklös och olämplig"

Så, åter till klänningen då...

I kommentarsfältet på prinsparets Instagram är tonerna upprörda.

Så här lyder några reaktioner på prinsessan Sofias klänning:

"Kjolen är vacker, men den visar för mycket. Inte passande för en prinsessa"

"Snygg färg på klänningen. Men, inte så lämplig, då man ser rakt igenom den. Ser naken ut under. Alldeles för tunn. Och inte alls lämplig för en prinsessa i rampljuset!!!!!!"

"Smaklös klänning! Så tröttsamt med detta meningslösa! Finns visst inte längre några krav på kunskap eller bakgrund!"

"Trodde det var reklam för Paradise Hotel"

"Lite väl genomskinlig klänning, men det var kanske medvetet."

"Mode i all ära men opassande med transparent i ett sammanhang som detta."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.