Stockholm

Komikerna hånar Börje Salming: "Gapa stort"

Börje Salming gick bort 24 november och hyllas av svenska folket.
Börje Salming gick bort 24 november och hyllas av svenska folket. Foto: Fredric Alm/Stina Stjernkvist/TT

Den svenska ishockeyikonen Börje Salming dog den 24 november. Nu hyllas han av hela svenska folket. Samtidigt drog en svensk komiker till med ett skämt om Börjes död som inte riktigt gick hela vägen hem...

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela

I augusti meddelade ishockey-ikonen Börje Salming att han drabbats av ALS. I dag 24 november har han gått bort vid 71 års ålder, vilket Toronto Maple Leafs bekräftar.

Börje Salming gjorde sitt sista offentliga framträdande på "Tidernas hockeygala" i förra veckan och innan dess hyllades han stort i Toronto. 

Sverige minns den svenska hockeylegendaren med värme och kondoleanserna är många. 

Komikerns ord efter Börje Salmings bortgång

Samtidigt som Börje Salming hyllas stort - finns det vissa som går aningen lite hårt åt efter Salmings död.

En stund efter det tragiska beskedet om Börjes bortgång publicerade komikern Marcus Thapper ett inlägg på Twitter som inte riktigt gick hem hos alla: "Börje dog medan han gjorde det han älskat sedan barndomen: att gapa stort".

Inlägget raderades inom kort och Marcus publicerade ett nytt inlägg och skrev följande:

"Jag är komiker o kommer från en tradition av att man drar too-soon skämt. Satt några öl in i livesändning när nyheten kom, vi snackade om hur hemskt det var o sen drogs tweeten ut. Det var dumt, klumpigt o dåligt o därför tog jag bort den. Förlåt. Fattar er som lackar!"

Komikern Eric Sporrong passade då på att kommentera Marcus nya Twitter-inlägg och skrev "Älskar dig" med en hjärtemoji.

Foto: Twitter/Marcusthapper

Marcus Thapper om inlägget: "Blev fel"

När Nyheter24 kontaktar komikern Marcus Thapper hänvisar han till ett nytt Twitter-inlägg och menar att det (Börje) inte var hans sak att skämta om.

"Min nära familj har lidit satan av skit också och jag har skämtat om det då och nu. Så jag hanterar skit. Jag insåg dock att det här blev fel och inte var min sak att skämta om, därför tog jag bort den direkt och försöker förklara att jag inte står bakom mig själv här".

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.