Ulrika Jonsson
Ulrika Jonsson avslöjar mer om sitt kärleksliv. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Ulrika Jonsson avslöjar romansen med kriminell man: "Vissa skulle nog säga..."

Ulrika Jonsson väljer nu att avslöja mer om hur hennes kärleksliv ser ut idag. I en ny text berättar Ulrika nu som sin romans med en kriminell man. "Vår säkerhet var inte hotad", skriver Ulrika.


Den svenska tv-profilen Ulrika Jonsson, 55, har bott i England nästan hela sitt liv. Genom åren har hon lett flera underhållningsprogram och realitysåpor, och nyligen såg vi henne som deltagare i dejtingsåpan "Celebs go dating".

Ulrikas kärleksliv har blivit omskrivet ända sedan 1980-talet. 1987 dejtade hon faktiskt den brittiska prinsen Edward. Men relationen med Edward blev inte långvarig... 

Ulrika Jonssons stormiga kärleksliv – varit gift tre gånger

1990 gifte hon sig istället med tv-fotografen John Turnbull. Paret fick sonen Cameron tillsammans. Äktenskapet mellan John och Ulrika höll i fem år.

John Turnbull och Ulrika Jonsson gifte sig den 29 september 1990. Bildkälla: Stella Pictures.

Ulrika Jonsson dejtade fotbollsstjärnan Stan Collymore

Därefter var Ulrika ihop med fotbollstjärnan Stan Collymore. Under tiden de var ett par så spelade Collymore i Liverpool och därefter i Aston Villa. 1998, under fotbolls-VM, så misshandlades Ulrika av Collymore på en bar i Paris inför flera ögonvittnen.

– Jag hade tur att det fanns ögonvittnen. Jag hade tur att det inte hände hemma. För jag vet inte hur, eller ens om, jag hade kunnat ta mig ur det, har Ulrika berättat.

Ulrika har berättat hur hon utsattes för en form av psykisk misshandel.

– Jag var på helspänn hela tiden. Jag var konstant spänd och osäker och jag tappade bort mig själv helt. När han sparkade mig i huvudet...De blåmärkena försvann ju, men det som hade hänt tidigare var svårare att bearbeta, har Ulrika berättat för Express.

Stan Collymore misshandlade Ulrika på en bar i Paris under fotbolls-VM 1998. Bildkälla: Rune Petter Ness,NTB Pluss/TT Bild

Ulrika Jonssons affär med Svennis blev en världsnyhet

Efter relationen med Stan så blev Ulrika ihop med Sven-Göran "Svennis" Eriksson, och deras romans blev oerhört uppmärksammad i media då Svennis var ihop med en annan kvinna – nämligen italienskan Nancy Dell'Olio – när han inledde relationen med Ulrika. Nancy förlät Svennis och de var ett par fram till år 2007.

Nancy och Svennis på Stockholms slott där Svennis fick en medalj 2006. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Efter att flingen med Svennis tagit slut, så träffade Ulrika den tyska tv-profilen Markus Kempen. De fick dottern Bo ihop, men Markus lämnade Ulrika i sticket på BB och har än idag aldrig träffat sin dotter.

År 2003 gifte sig Ulrika med Lance Gerrard-Wright. Under sitt äktenskap fick de dottern Martha Sky Hope Gerrard Wright. Tre år efter bröllopet skilde sig Ulrika och Lance.

Ulrika Jonsson och Lance Gerrard-Wright gifte sig på Värmdö den 16 augusti år 2003. Bildkälla: Erhan Güner/TT Bild

Ulrikas senaste äktenskap gick i kras 2019, när hon skildes sig från amerikanen Brian Monet. Ulrika och Brian gifte sig år 2008, och fick sonen Malcolm Monet ihop.

Ulrika Jonsson och Brian Monet shoppar i London år 2008. Bildkälla: Stella Pictures.

Ulrika Jonsson om kärlekslivet: "Dejtade kriminell..."

Så tre äktenskap och fyra barn senare kan man verkligen säga att Ulrika Jonsson har livserfarenhet. 

Ulrika är idag krönikör för den brittiska tabloiden The Sun, och i sin senaste text öppnar Ulrika upp sig om hur hennes kärleksliv ser ut idag. Ulrika väljer då att avslöja att hon har dejtat en kriminell man.

– Under en kort tid så dejtade jag en kriminell. Det var inte så länge sedan. Vissa människor skulle nog säga att jag var helt galen. Men jag tog ett genomtänkt beslut där min prioritet var min och min familjs säkerhet. Jag bestämde då att vår säkerhet var ohotad, skriver Ulrika i sin krönika.

Ulrika menar att trots att han var en brottsling så har hon råkat ut för män som har sårat henne värre.

– Sedan min korta flört med den kriminella, så vet jag att andra män har sårat och skadat mig känslomässigt med mycket värre konsekvenser än vad brottslingen någonsin gjorde, skriver hon vidare.

Mannens namn eller vad han har gjort för brottsligt avslöjade inte Ulrika.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!