Ulrika Jonsson och Svennis
Ulrika Jonsson berättar nu mer om Svennis-affären. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Ulrika Jonsson avslöjar detaljen i Svennis-affären: "En svensk grej"

20 år har gått sedan Ulrika Jonsson och Sven-Göran "Svennis" Eriksson hade sin berömda affär. Nu bemöter Ulrika uppgifterna i den nya dokumentären "Scandal: When Sven Scored with Ulrika".


Ulrika Jonsson, 55, rasar nu mot en dokumentär som handlar om den uppmärksammade affären Ulrika och Sven-Göran "Svennis" Eriksson hade år 2002. Ulrika kallar dokumentären som har titeln "Scandal: When Sven Scored with Ulrika", för "rent skräp".

Ulrika bemöter även en del av de rykten som påstås om henne i dokumentären, även om Ulrika själv menar att det är i överkant att kalla det för en dokumentär...

Ulrika Jonsson 2021. Bildkälla: Stella Pictures.

"Nancy var som en snigel på Svennis"

"När han för 20 år sedan bestämde sig för att förföra mig, så var han fortfarande ihop med Nancy Dell'Olio. Trots att han sa att han helt desperat försökte göra slut", skriver Ulrika i en ny krönika i The Sun.

Ulrika skriver vidare att hon aldrig har krigat för en man, men att Nancy "klängde sig fast på Sven som en snigel".

"Hon hånade mig eftersom hon helt enkelt vägrade tro att vår korta affär hade ägt rum. Men hennes beef borde ha varit med den korta, lilla skalliga killen, inte med mig?", skriver Ulrika vidare.

Nancy och Svennis på Stockholms slott där Svennis fick en medalj 2006. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild.

Ulrika Jonssons avslöjande om Svennis-affären

Ulrika menar även att dokumentären är full av faktafel. Något som absolut inte stämmer är ryktet att Svennis skulle ha ställt sina skor utanför hennes sovrum. 

"Det stämmer inte. Alla vet att man tar av sig skorna i hallen hemma hos mig. Till och med Sven vet det. Det är en svensk grej", avslöjar Ulrika. 

Ulrika Jonsson till attack mot Lizzie Cundy

Ulrika riktar även en stenhård känga mot den brittiska tv-profilen Lizzie Cundy som medverkar i dokumentären. Ulrika menar att hon "sprider patetisk sexism". 

Lizzie Cundy. Bildkälla: Stella Pictures.

Överlag är Ulrika besviken på dokumentären och i sin krönika slår hon fast att "kvinnohatet är högst närvarande i fotbollens värld".

I en intervju med Daily Mail svarade Lizzie Cundy på Ulrikas kritik.

– Jag anklagade inte Ulrika för affären någonstans. Sven var den som var i en relation, inte Ulrika. Jag har varit i Ulrikas skor när någon har haft en affär med mig, säger Cundy till Daily Mail.

Cundy berättar vidare att hon tycker att ansvaret för affären ska ligga på Sven och ingen annanstans.

– Det var orättvist av Ulrika att säga sådär, säger Cundy vidare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.