Jasmine Gustafssons ingrepp i Turkiet gick inte som planerat
Jasmine Gustafssons ingrepp i Turkiet gick inte som planerat - Foto: Stella Pictures

Influencers skrämda till tystnad genom kontrakt – nu talar de ut: "Vågade inte berätta"

I Frida Söderlunds omtalade dokumentär "Priset vi betalar" berättar nu Jasmine "Jasse" Gustafsson om det farliga ingreppet som gick snett.


Journalisten Frida Söderlunds nya SVT-dokumentär "Priset vi betalar" har gett oss en direkt insyn i en del av influencer-yrket som inte är fullt så glammig som många andra delar av det är. 

Dokumentären är uppdelad i tre delar, och i skrivande stund ligger två stycken ute på SVT play. 

Jasmine Gustafsson talar ut om det farliga ingreppet: "Visste att det jag gjorde var jävligt dumt"

Ett flertal influencers medverkar i dokumentären. Bland annat Nicole Wennerström Larsson, Nicole Falciani och Tilda Törnqvist. 

Jasmine Jasse Gustafsson går nu ut, efter flera års tid, och berättar om sin misslyckade BBL (Brazilian Butt Lift) som hon gjorde på en klinik i Turkiet. 

– Jag kan inte hålla på och vara oärlig mot människor, jag fattar att människor vill veta hundra procent sanningen. Men enda anledningen till att jag inte har varit hundra procent öppen med alla förändringar jag har gjort på min kropp, är för att jag har varit livrädd att mina följare ska döma mig igen. 

Jasse har alltid varit öppen med sina andra tidigare ingrepp och operationer, och hon valde att genomgå denna operationen i utbyte mot marknadsföring av kliniken. 

– Jag kände bara så här, jag kommer gå och göra en riktig jävla "snålskjuts", alltså glida på en jävla räkmacka och göra det här. För jag bara kände att "ja, jag ska möblera om mig själv nu igen", för jag tänkte väl någonstans att jag skulle må bättre av det, under den här perioden. Vilket blev allt annat än det, verkligen.

Ingreppet gick inte alls som planerat, och efteråt mådde Jasse inte bra och upplevde tråkiga komplikationer. Hon beskriver sin kropp efter operationen som en "krigszon". Blåslagen och öm. Jasse beskriver det som om det ibland kändes som hon skulle dö. Men ändå så valde hon att inte prata om det och hennes skräckupplevelse, då det kunde leda till en annan "härva" som Jasse själv säger. 

– Jag vågade inte berätta om det. Jag vågade inte heller marknadsföra det, för att jag tror att jag innerst inne visste att det jag gjorde var jävligt dumt. 

Jasse gick i god för kliniken och kirurgerna under 2019 när hon hade ett samarbete med de, för att sedan helt enkelt bara lägga locket på. Något som hon nu alltså menar på var ett spel för galleriet, på grund av det kontrakt hon satt fast i. 

Kontrakten som sätter munkavle

Kontrakten som dessa influencers skriver under har en tystnadsklausul som gäller i ett år, enligt de kontrakt som SVT tagit del av. 

Det vill säga att personen som skrivit på kontraktet inte får yttra sig negativt om kliniken eller kirurgerna efter sin operation. Den som bryter detta kan riskera att få betala höga böter.

– När man väl har skrivit sin jävla kråka under ett kontrakt så är man oftast tyvärr fast i att man måste prata gott om ett ställe, tyvärr, säger Jasse. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!