Instagram

Instagram är en mobilapp för fotodelning och ett socialt nätverk som lanserades i oktober 2010. Snabbt växte det till att bli ett av världens största sociala medium. Från början fanns appen bara tillgänglig för iPhone, men en version släpptes till Android i april 2012.


Den 9 april 2012 meddelades att Facebook köpt Instagram för 1 miljard amerikanska dollar.


Genom åren har flera nya funktioner tillkommit. Bland annat att zooma på bilder, att lägga till saker till Stories och att sända live. Det liknar från och med 2017 sin konkurrent Snapchat i och med att man kan skicka bilder ”som försvinner” till varandra och med filter.


Senare blev appen även tillgänglig i sin helhet på desktop/webben.


Appen gör det lätt att följa märken och kändisar som man gillar. I april 2017 hade appen 700 miljoner användare. Flera hashtags och trender föddes på Instagram – bland annat #throwbackthursday och selfies.

Den 20 juni 2018 nådde Instagram en milstolpe då statistiken visade på att appen har 1 miljard månatliga användare. 

Instagrams hemsida
År 2012 köptes mobilapplikationen Instagram av Facebook för 1 miljard amerikanska dollar. 
Bildkälla: Pixabay


3 dagar sedan 14:00
Skidstjärnan Jonna Sundling missar helgens världscuptävlingar i Gällivare. Den svenska skidstjärnan har testats positivt för covid-19. Det skriver hon på Instagram.
27 Nov, 11:00
När Taylor Swift kommer till Stockholm höjs hotellpriserna med 300 procent. Men dyrt boende och konsertbiljetter för tusentals kronor får knappast fansen att tveka. Hos ekonomer talas det nu om "swiftonomics" – hur superstjärnan blivit en ekonomisk faktor att räkna med.
26 Nov, 14:00
När den brittiske premiärministern Rishi Sunak lagt upp ett inlägg på Instagram ackompanjerat av hitlåten "Marea (we've lost dancing)" surnade den amerikanska dj:n och producenten The Blessed Madonna till.
26 Nov, 06:30
First Aid Kit ställer in tre konserter på sin turné på grund av sjukdom. Johanna Söderberg har tappat rösten och måste vila, skriver systrarna Söderberg på Instagram.
25 Nov, 07:20
Inspelningarna av storfilmen "Venom 3" har dragit i gång igen efter Hollywoodstrejken – och skådespelaren Tom Hardy är lättad över att äntligen vara tillbaka på banan. "Sista dansen. Tack och lov är vi tillbaka och spelar in", skriver han på Instagram.
24 Nov, 07:44
Paris Hilton antyder att hon fått, eller ska få, en dotter. I ett inlägg på Instagram skriver hon "Tacksam för min lilla tjej" under en bild på en rosa dräkt med namnet London textat på magen, skriver Daily Mail.
23 Nov, 14:02
Stina Wollters Instagraminlägg om kriget mellan Israel och Hamas möter hård kritik. Nu ber konstnären och kroppsaktivisten om ursäkt: "Förlåt för att jag fört vidare uppgifter som inte stämmer", skriver hon i ett nytt inlägg.
22 Nov, 16:16
Den svenska sångerskan Anna Sahlin, mer känd under artistnamnet Sahlene, medverkar i Netflix realitytävling ”Squid game: The challenge”.
22 Nov, 10:10
Den amerikanska skådespelaren Susan Sarandon har blivit sparkad från agenturen UTA på grund av kontroversiella uttalanden om judar. Det uppger en talesperson för agenturen för Deadline.
22 Nov, 07:44
Amerikanska skidstjärnan Jessie Diggins kommer till start i världscuppremiären i Ruka, trots sommarens återfall av ätstörningar, rapporterar Expressen.
22 Nov, 07:24
Svensk sprintdominans, norsk kris och förbudet som blivit en snackis. Här är allt du behöver veta inför längdskidsäsongen.
21 Nov, 10:30
Skidskyttarnas världscupsäsong inleds i Östersund i helgen, men frågan är om Dorothea Wierer kommer till start då. Den italienska stjärnan, tvåa i totala världscupen förra säsongen, har 39 graders feber.
21 Nov, 09:38
Den amerikanska rapparen Cardi B har fått nog av president Joe Biden. Tre år efter att hon stöttat hans presidentvalskampanj förklarar hon i en livesändning på Instagram vad hon beskriver som en motsättning mellan den amerikanska utrikes- och inrikespolitiken. Bakgrunden är den omfattande neddragning av stadens budget som New Yorks borgmästare, Eric Adams, just meddelat, skriver The Guardian.
20 Nov, 12:58
Nyligen blev hon hotad efter att ha skrivit om sin uppväxt i gängkriminella miljöer. Nu gör Faysa Idle en poesiföreställning på Södra Teatern i Stockholm. Den här kvällen handlar om kvinnor som använder sitt ord, säger hon.
19 Nov, 18:42
Alla Instagram- och Facebookanvändare har nu fått valet att betala för sina konton. Ett faktum som genast ledde till rykten om att ägaren Meta skulle börja kartlägga gratisanvändarna ännu mer. Men förändringen har en helt annan förklaring.
18 Nov, 22:14
Taylor Swift ställer in sin planerade konsert i Rio de Janeiro på lördagskvällen på grund av den extrema värmen, meddelar hon på Instagram.
18 Nov, 08:46
En 23-årig kvinna dog under Taylor Swifts konsert i Rio de Janeiro natten till lördagen, svensk tid. Kvinnan kollapsade i värmen framme vid scenen. "Jag är helt förkrossad", skriver stjärnan på Instagram.
18 Nov, 07:16
Sociala medier översköljs av desinformation och propaganda i samband med kriget mellan Israel och Hamas. Men det är inget nytt för unga som tillbringar mycket tid online. Jag har sett riktigt sjuka grejer på sociala medier, säger 14-åriga Hannah Harbas.
17 Nov, 10:02
Efter förra sommarens turnésuccé är Benjamin Ingrosso sugen på att ge sig ut på en ny sommarturné. Den här gången utan att vara nervös.
16 Nov, 13:22
Drake annonserar ett nytt projekt med titeln "Scary hours 3" som planeras att släppas redan under torsdagskvällen, amerikansk tid, skriver Pitchfork.
1 2 3 4 ... 105