"Heter jag Elour?" är en riktig internetklassiker
"Heter jag Elour?" är en riktig internetklassiker - Foto: Stella Pictures/Youtube

Så hittade Mauri mannen i internetsuccén "Heter jag Elnour?"

I nya programsatsningen "Mauri - vad hände sen?" söker Mauri Hermundsson upp välkända ansikten, som vi inte sett på ett tag.


Mauri Hermundsson är aktuell i ny programsatning för TV4. 

I programmet har Mauri sökt upp välkända ansikten, som vi inte sett på ett tag. 

Klippet blev en riktig klassiker

Ja, det kan inte vara många som har missat klippet på Elnour Ishag Adam som intervjuas under ett snökaos i Sundsvall 2006. Numer kan man nog faktiskt kalla det en riktig klassiker. Klippet blir lika aktuellt varje gång snön börjar falla. 

Så hittade Mustiga Mauri mannen bakom "Heter jag Elnour" 

Mauri Hermundsson medverkade i Anis Don Deminas och Behrouz ”Berra” Badrehs talkshow "Då är vi igång", och berättade om programmet och dess medverkande. 

Anis är nyfiken på hur han lyckades hitta "Elnour".

– Var börjar man leta? frågar Anis.

– Man har ju faktiskt en väldigt bra ledtråd. I och med att han bokstaverar med all önskvärd tydlighet bokstaverar sitt namn i klippet. Så man får börja där. Vi sökte runt på gula sidorna, i Sudan. Det är väl det rimligaste. och det finns ett gäng som heter så för det är ett ganska vanligt namn. Sen får man väl börja ringa, svarar Mauri. 

De var flera som hjälptes åt att leta efter denna internet-kändis. Tillslut blev det jackpot, och de fick tag i Elnour. Elnour medverkar sedan från länk, då det inte fick till det med inresetillståndet: 

– Det var massa meck. Vi höll ju på i fan ett halvår och försökte få hit honom. 

Så visste Elnour hur välkänd han är här i Sverige? Tydligen inte! Mauri berättar lite om mötet: 

– Nej. Originalklippet hade ju så, åtta eller nio miljoner visningar. Så han är ju uppe i typ tio miljoner. Tio miljoner som sett detta. Han bara "va?!", han blev totalt chockad. Han sa "då skulle jag kunna bli statsminister". Jag bara "absolut!". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!