Allt om Anja Lundqvist inför Stjärnorna på slottet.
Allt om Anja Lundqvist inför Stjärnorna på slottet. - Foto: Jonas Ekströmer/Stefan Jerrevång/TT

Allt om Anja Lundqvist: Karriär, partner och tidigare missbruk

Anja Lundqvist är med i Stjärnorna på slottet 2023. Här är allt du vill veta om hennes kändaste roller, kärleksliv och det forna alkoholmissbruket.


Anja Lundqvist, 51, är skådespelerska och serieskapare. Lundqvist är född och uppvuxen i Vaksala, Uppsala. I dag bor hon i söderort i Stockholm.

Du känner säkert igen henne från Heder (2019) eller Sune i fjällen (2014). Hon är kanske mest känd som Annelie i TV-trilogin Tusenbröder (2002-2005) och som Kattis Berg Antonsen i serien Gåsmamman.

Anja Lundqvist kommer under 2023 medverka i SVT:s Stjärnorna på slottet.

Foto: Bertil Ericson/TT

Anja Lundqvist om alkoholmissbruket

I en intervju med Expressen berättar Anja Lundqvist att hon testade alkohol som tonåring. När hon var 14 år tyckte hon att det var "ljuvligt".

– Det var en väldigt varm förälskelse direkt. Åh, det här vill jag göra igen och igen och igen. Fysiskt har jag aldrig tålt alkohol. Jag blev en annan person, klättrade mellan balkonger, bråkade och slogs, säger hon till tidningen.

Samtidigt som hon hade alkoholproblem och festade mycket var hon högpresterande och gick ut gymnaiset med 4,8 i betyg. Efter ett år på scenskolan fick hon nog och bestämde sig för att söka hjälp. Anja fick behandling på Maria beroendecentrum och gick tolvstegsprogrammet.

När hon valde att avstå alkohol var hon 29 år och ett år senare träffade hon dåvarande kärleken Theo Holmer.

Hur lång är Anja Lundqvist?

Det är många som undrar hur lång skådespelerskan Anja Lundqvist är. Enligt Filmbladet är Anja 160 centimeter lång.

Anja Lundqvists nya kärlek efter skilsmässan

Anja Lundqvist och Theo Holmer gifte sig 2016 men gick sedan skilda vägar 2018, efter att ha varit tillsammans i 17 år. Tillsammans har de barnen Alia och Jonah.

Det dröjde dock inte länge tills skådespelerskan träffade sina nya kärlek Rikard Källqvist, och detta när de båda arbetade med ljudböcker:

– I hörlurarna, när han fortfarande var en tekniker. Då började jag gilla hans röst, den var så fin. Vi pratade i två år och hade så jävla roligt och skickade sms och memes till varandra, säger Anja Lundqvist i "Fundamentalt".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!