Kända rapparen talar ut efter sprängningen i Grimsta : "Inget emot varandra"

Efter sprängdådet i Grimsta natten till måndagen har fyra personer misstänkts för brott. Tre personer som suttit anhållna har nu släppts och enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en känd rappare – men nu slår rapparen tillbaka mot uppgifterna.


Totalt är fyra personer misstänkta för brott i samband med sprängningen i Grimsta natten mot måndagen. En kraftig sprängladdning exploderade till ett bostadshus och husets port totalförstördes. Ingen person kom till skada.

Tre personer som suttit anhållna misstänkta för brott har nu släppts. Misstankarna mot personerna kvarstår och förundersökningen fortsätter.

– Skälet för beslutet att häva anhållandet är att det på grund av bevisläget inte längre är motiverat att hålla dem frihetsberövade, säger kammaråklagare Liselotte Nilsson vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm, som leder förundersökningen till Aftonbladet.

Polisen misstänker att sprängdådet är en hämnd för dödsskjutningen som ägde rum i Vällingby på nyårsafton.

Rapparen talar ut: "Aldrig haft konflikt"

Enligt uppgifter till tidningen tros sprängningen vara riktat mot en känd rappare. Och en av de tre misstänkta som släppts ska enligt källor till tidningen vara en annan känd artist på den svenska rapscenen. 

En av misstänkta rapparna har nu gått ut på sina sociala medier och menar sig ha blivit falskt anklagad för "att ha gängkonflikter" och att denne "håller på med narkotikaaffärer" och sprängladdningar. 

Tidningen skriver att de båda artisterna ska tidigare ha varit goda vänner och erövrat Sveriges hiphopscen men att de nu är två rivaler på varsin sida, ett så kallat "blodigt krig om narkotikamarknaden".

Rapparen skriver i ett inlägg på sina sociala medier att det inte stämmer – och får medhåll av den andra kända rapartisten som kommenterat inlägget.

"Jag och X har inget emot varandra och vi har aldrig haft någon konflikt", skriver rapparen på sina sociala medier.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!