Har Jon Henrik Fjällgren en partner? Nu svarar han!
Jon Henrik Fjällgren har tävlat i Melodifestivalen två gånger. - Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT

Jon Henrik Fjällgrens nya besked om kärleken: “Jag har…”

Artisten Jon Henrik Fjällgren och hans dåvarande flickvän Maret Nystad gick skilda vägar 2020. För Nyheter24 svarar han äntligen på frågan alla undrar – är han singel eller finns det någon som fångat hans hjärta?


Jon Henrik Fjällgren, 35, är den folkkäre renskötaren från Mittådalen som vann hela svenska folkets hjärtan när han kammade hem Talang 2014. Därefter har karriären bara gått spikrakt uppåt. 

Artisten har även vunnit den berömda glasskon i Let’s Dance 2018 och medverkat i underhållningsprogrammet Fångarna på fortet. 

Jon Henrik Fjällgrens låt i Melodifestivalen 2023

2015 tävlade han i Melodifestivalen för första gången där han kom på en ärofylld andraplats. Två år senare stod han på Mello-scenen igen och plockade då hem tredjeplatsen. 2023 gör Jon Henrik Fjällgren en efterlängtad comeback i jakten på sångfågeln och tävlar då med låten "Where you are (Sávečan)”. 

Jon Henrik Fjällgren har tävlat i Melodifestivalen ett flertal gånger. Foto: Claudio Bresciani/TT

Under vintern 2023 syns han även i tv-rutan i Stjärnorna på slottet tillsammans med branschkollegorna Pia Johansson, Lars Lerin, Anja Lundqvist och Carolina Gynning

Jon Henrik Fjällgren har dottern Ella Sáve med dåvarande flickvännen Maret Nystad

Det var under sin medverkan i Let’s dance som hans dåvarande flickvän Maret Nystad hejade på från publiken. 

År 2020 välkomnade de dottern Ella Sáve. Paret gick kort därefter ut med att de hade gått skilda vägar och dottern bor numera med sin mamma i Norge. 

I ett inlägg på Instagram berättade artisten då öppet och ärligt om separationen. 

"Detta kanske kommer som en chock för många av er. Men jag måste berätta för att finna ett lugn och att det kommer från rätt håll. Det har nämligen varit väldigt tuffa månader och svårt att riktigt veta vad jag skall skriva och säga då Maret och jag valde att separera redan månaden innan vår dotter kom till världen", skrev han i samband med uppbrottet. 

Jon Henrik Fjällgren om relationen till dottern i dag: "Fint att se"

Jon Henrik Fjällgren har även varit öppen med den stora saknaden efter dottern, och att han inte kunnat träffa henne lika ofta som han önskat – bland annat till följd av coronapandemin. 

– Det är fint att se hur hon utvecklas och hur hon följer mina fotspår, berättar artisten i en intervju med Nyheter24.  

Här kan du läsa mer om Jon Henrik Fjällgrens relation till dottern i dag – efter smärtsamma tiden isär

Maret Nystad satt i Let's dance-publiken när dåvarande pojkvännen tävlade. Foto: Jessica Gow/TT

I en tidigare intervju med Hänt under 2021 berättade Jon Henrik om känslorna för Maret Nystad, efter det smärtsamma uppbrottet.

– Jag hade väldigt starka känslor för Maret och de kommer vara kvar ett tag till, sa han då till sajten. 

För Nyheter24 berättar Jon Henrik Fjällgren att hans och Maret Nystads relation är i dagsläget väldigt bra, och att de har fin kontakt. 

Har Jon Henrik Fjällgren en partner?

Men hur ser det egentligen ut på kärleksfronten för Jon Henrik Fjällgren i dag? 

– Jag har ingen specifik, utan jag har jobbat och har fokuserat på barnet och jobbet och på det liv jag har nu. Om kärleken kommer så kommer den, men det är ingenting som jag far och letar efter, säger han till Nyheter24. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!