Victor Thell är andra halvan i duon Smith & Thell.
Victor Thell är andra halvan i duon Smith & Thell. - Foto: Stella Pictures/Christine Olsson/TT

Allt om Smith & Thell-stjärnan Victor: Världskända flickvännen och musiken

Victor Thell utgör andra halvan i duon Smith & Thell. Men vem är egentligen Victor Thell? Här är allt om hans musikaliska resa och kända skådespelarflickvän.


Duon träffade varandra som unga tonåringar vid ett lokalt musikevenemang i hemstaden Helsingborg. De har skrivit flera hyllade låtar till stora artister, bland annat skrev de den officiella EM-låten 2022 "Vi:et i vinsten" tillsammans med Molly Sandén.

Popbandet Smith & Thell står för musiken i populära SVT-programmet på Spåret 2023. Bandet utgörs av Maria Jane Smith, och Victor Thell. Under Grammisgalan 2020 framförde Smith and Thell sin låt "Goliath". Duon tilldelades också en Grammis för Årets kompositör

De ligger även bakom Oscar Zias "Human", Molly Sandéns "Freak" och Samir & Viktors "Groupie". Duon har också bidragit som låtskrivare och samarbetat med Ava Max, Alan Walker, Sunrise Avenue och Sandro Cavazza.

Vem är Victor Thell?

Victor Thell, 32, står för sång, gitarr och produktion i bandet. Thell växte upp i Helsingborg och studerade vid Mega Musiks gymnasieskola. Han började tidigt skriva musik och producera musik åt kända artister.

I en intervju med TV4 berättar Victor Thell om att han träffade sin pappa första gången när han var två år. Detta efter att pappan valt att lämna familjen för Hare Krishna-rörelsen.

Är Victor Thell och Maria Jane Smith ihop?

Musikduon var tidigare i en relation, men trots att känslorna rann ut i sanden så bestämde de sig för att fortsätta sin musikaliska resa. I en intervju med Aftonbladet berättade de hur det är att turnera ihop med sitt ex.

– Det funkar ju för att vi är lite sjuka i huvudet, de flesta hade nog inte riktigt fixat det här. Men älskar man musik så mycket som vi gör så. Men det är klart att det har varit piss, sa Maria då.

När de träffades förenades de av musiken men även av den sorg de båda drabbats av tidigt i livet. Tillsammans fann de musiken som en gemensam kanal att uttrycka sina djupaste känslor och för att gå vidare i livet.

Maria Jane Smith & Victor Thell. Foto: Erik Simander/TT

Har Victor Thell någon partner?

Det var lagom till alla hjärtans dag 2022 som Victor Thell bekräftade i en intervju med Mix Megapol att han och Hollywoodstjärnan Noomi Rapace, 43, är ett par.

Det var när Noomi Rapace och Victor Thell gick tillsammans på flera röda mattan-premiärer som det började spekuleras ifall de var ett par eller ej.

Hösten 2021 fångades paret på bild kyssandes när de båda deltog under premiären av skådespelerskans senaste film Lamb i Spanien.

Victor Thell och Noomi Rapace. Foto: StellaPictures
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.