Leif GW Persson kritiserar Edward Blom och menar att han bland annat är för självgod.
Leif GW Persson kritiserar Edward Blom och menar att han bland annat är för självgod. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Henrik Montgomery/TT

Edward Blom svarar på GW:s hårda känga: "Trodde att han var vänlig"

Två av Sveriges mest folkkära personer har hamnat i luven på varandra. Leif GW Persson riktar kritik mot Edward Blom i en intervju med Expressen.


Leif GW Persson intervjuades nyligen av Expressen och fick då frågor om gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom, som är ny ledarskribent på Svenska Dagbladet. I intervjun ger kriminologen och professorn Leif GW Persson sin syn på Edward Blom och väljer att skicka en och annan syrlig kommentar.

– Edward Blom har jag svårt för. Han är så självgod. Jag trodde han var påhittad, sa Leif GW Persson i intervjun. 

Beträffande hans nya roll som ledarskribent väljer GW att påpeka vad han anser om det.

– Världen är på väg rakt ned i källaren. 

På twitter väljer nu Edward Blom att bemöta den massiva kritik som Leif GW Persson riktat mot honom. Han skriver att det det är tråkigt att GW har den bilden av honom, men väljer också att förklara sin inställning till att vara omtyckt.

– Det är tråkigt med Leif GW:s påhopp. Enda gången jag mött honom var han förvisso extremt ointresserad när jag försökte konversera artigt, men jag trodde bara han var trött, förstod inte att han tyckte illa om mig.

Foto: Stella Pictures


Hans twitterflöde överöstes av komplimanger och omtanke, men när en följare skrev att han inte kan vara omtyckt av alla valde Blom att besvara inlägget på ett tydligt sätt. 

–  Jag är för beroende av att bli omtyckt. Har ännu långt att gå på min vandring mot en visare människa.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!