Paolo Roberto
Paolo Roberto har slutat proffsboxas – men tränar, det gör han fortfarande. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Därför lägger inte Paolo Roberto ut helkroppsbilder när han springer

Paolo Roberto avslöjar nu sin något märkliga träningshemlighet, som han annars inte berättar om i sociala medier. – Man kan skada sig, säger Paolo Roberto till Expressen.


"05.31. Löpning! Löpning! Jag springer inte för att vara med i något lopp, jag springer inte för att bränna kalorier och jag har inte pulsklocka eller tidtagning! Jag springer för att hitta lugnet inom mig, jag springer för att känna mig fri och framför allt så springer jag för att det gör mig lycklig!", så kan ett inlägg av Paolo Roberto låta.

Bara för att Paolo Roberto, 53, har lagt proffsboxningen på hyllan så betyder det inte att han har slutat träna. 

Paolo Roberto har ett förflutet som proffsboxare. Här har han vunnit en match i Odense år 2002. Bildkälla: Hung Tien/TT Bild

Han är personlig tränare på sitt gym i Nacka, och på Instagram har han lite över 130 000 följare. Där delar han ofta med sig av träningstips och försöker inspirera sina följare till träning, stretch och olika övningar för att bli av med smärta i muskler och leder.

Den som är vaksam och följer Paolo Roberto i sociala medier har kanske lagt märke till att Paolo aldrig lagt ut några helkroppsbilder när han ska ut och springa. Och det finns en anledning till det...

I en intervju med Expressens Jens Liljestrand så avslöjar Paolo Roberto att han alltid springer barfota – vinter, vår, sommar eller höst.

– Men fötterna berättar jag inte om i sociala medier. Är man inte van vid att springa barfota kan man skada sig, avslöjar Paolo Roberto för Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!