Nyheter24 har grävt fram allt du vill veta om komikern och skådespelaren Alfred Svensson
Nyheter24 har grävt fram allt du vill veta om komikern och skådespelaren Alfred Svensson - Foto: Stella Pictures och Stina Stjernkvist/SVT

Allt om Alfred Svensson: Flickvännen, uppväxten och relationen till kollegan

Superaktuella Alfred Svensson, som gjort succé i humorserien Leif & Billy, är åter på tapeten. Imorgon har en ny säsong premiär. Hur gammal är Alfred Svensson? Har han någon flickvän? Och hur lärde han egentligen känna Klas Eriksson? Vi har tagit reda på just det.


Alfred Svensson bildar tillsammans kompisen och kollegan Klas Eriksson den hysteriskt roliga komikerduon som spelar Leif och Billy. Imorgon, lördag, har säsong sju av humorserien premiär på SVT och SVT Play. 

Utöver sina komiska talanger har Alfred Svensson också en karriär som skådespelare där han spelade en av huvudrollerna i Netflixserien "Folk med ångest" 2021. 

Alfred Svenssons uppväxt, ålder och boende

Alfred Svensson är född och uppvuxen i Vimmerby i Småland. Han föddes den 10 juni 1991, och är således 31 år gammal. 

I dag bor han i en 58 kvadratmeter stor bostadsrätt på Östermalm i Stockholm. 

Bostadsrätten, som är en lägenhet, är enligt uppgifter på internet, senast värderad till 5,9 miljoner kronor. 

Har Alfred Svensson flickvän?

I bostaden på Östermalm bor han tillsammans med flickvännen Helen Friberg, som är född 1994 och således tre år yngre än Alfred. 

I december 2022 meddelade Alfred Svensson på Instagram att han och flickvännen skulle gifta sig. 

Hur lärde Alfred Svensson känna Klas Eriksson?

Enligt källor på internet träffades Alfred Svensson och Klas Eriksson då Alfred arbetade på ett Youtubenätverk som precis hade anlitat Klas. Efter en tid fann de varandra och har varit vänner sedan dess.

I vintras kunde deras starka vänskap bevittnas i Musikhjälpen som Klas Eriksson programledde. När Alfred Svensson gästade den berömda Musikhjälpen-buren så bedyrade de sin kärlek för varandra.

– Jag älskar dig Alfred, sa en rörd Klas Eriksson när han fick syn på sin vapendragare. 

/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!