Nyheter24 har grävt fram allt du vill veta om komikern och skådespelaren Alfred Svensson
Nyheter24 har grävt fram allt du vill veta om komikern och skådespelaren Alfred Svensson - Foto: Stella Pictures och Stina Stjernkvist/SVT

Allt om Alfred Svensson: Flickvännen, uppväxten och relationen till kollegan

Superaktuella Alfred Svensson, som gjort succé i humorserien Leif & Billy, är åter på tapeten. Imorgon har en ny säsong premiär. Hur gammal är Alfred Svensson? Har han någon flickvän? Och hur lärde han egentligen känna Klas Eriksson? Vi har tagit reda på just det.


Alfred Svensson bildar tillsammans kompisen och kollegan Klas Eriksson den hysteriskt roliga komikerduon som spelar Leif och Billy. Imorgon, lördag, har säsong sju av humorserien premiär på SVT och SVT Play. 

Utöver sina komiska talanger har Alfred Svensson också en karriär som skådespelare där han spelade en av huvudrollerna i Netflixserien "Folk med ångest" 2021. 

Alfred Svenssons uppväxt, ålder och boende

Alfred Svensson är född och uppvuxen i Vimmerby i Småland. Han föddes den 10 juni 1991, och är således 31 år gammal. 

I dag bor han i en 58 kvadratmeter stor bostadsrätt på Östermalm i Stockholm. 

Bostadsrätten, som är en lägenhet, är enligt uppgifter på internet, senast värderad till 5,9 miljoner kronor. 

Har Alfred Svensson flickvän?

I bostaden på Östermalm bor han tillsammans med flickvännen Helen Friberg, som är född 1994 och således tre år yngre än Alfred. 

I december 2022 meddelade Alfred Svensson på Instagram att han och flickvännen skulle gifta sig. 

Hur lärde Alfred Svensson känna Klas Eriksson?

Enligt källor på internet träffades Alfred Svensson och Klas Eriksson då Alfred arbetade på ett Youtubenätverk som precis hade anlitat Klas. Efter en tid fann de varandra och har varit vänner sedan dess.

I vintras kunde deras starka vänskap bevittnas i Musikhjälpen som Klas Eriksson programledde. När Alfred Svensson gästade den berömda Musikhjälpen-buren så bedyrade de sin kärlek för varandra.

– Jag älskar dig Alfred, sa en rörd Klas Eriksson när han fick syn på sin vapendragare. 

/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Känd designer fick fängelse för väsksmuggling

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

2 timmar sedan
Lisa Ajax och sambon Max Huss väntar sitt första barn. Det är en flicka som är beräknad att komma i juni. Nu har paret valt vad den dottern ska heta.

Paniken inför Den stora älgvandringen-premiären: "Ursäkta, vad tänker ni med?"

2 timmar sedan
"Den stora älgvandringen" 2024 har haft premiär och i samband med det berättar produktionen om paniken när livesändningen drog igång 2019. – Hela idén är ju lite halvkorkad, säger Johan Erhag, projektledare för programmet, till SVT.

Benjamin Ingrossos tabbe – råkar gå upp naken på scenen

2 timmar sedan
Benjamin Ingrosso är i skrivande stund ute på sin Europaturné. Ett av stoppen var i Madrid – och där råkade det hända en sak som inte hänt tidigare.

Johan Rabaeus konflikt med Dan Ekborg: “Det här tar priset”

3 timmar sedan
Det är upplagt för drama när Johan Rabaeus och Dan Ekborg intar "Fångarna på fortet". På något sätt kringgår Johan systemet på fortet. Det är Dan Ekborg inte är helt nöjd med.

Björn Gustafsson gör humorprogram i SVT

idag 14:34
Skådespelaren och komikern Björn Gustafsson får ett eget humorprogram i SVT. "Koppla av" blir titeln på sketchprogrammet, som får premiär i höst, skriver SVT på Instagram. Serien beskrivs som "en uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning".