Victor Crone tävlar i Melodifestivalen 2023.
Victor Crone tävlar i Melodifestivalen 2023. - Foto: Johan Nilsson/TT

Allt om Victor Crone: Flickvännen, familj och den tidigare hisnande karriären

Victor Crone tävlar i Melodifestivalen 2023. Han har tidigare tävlat om sångfågeln i Melodifestivalen och dessutom vunnit finalen i Estland. Här listar Nyheter24 allt om Crones bakgrund och tidigare resultat i sångtävlingen.


Victor Crone, 31, äntrar scenen i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2023 lördagen den 4 februari. Första gången han tävlade i musikfestivalen var 2015 tillsammans med Behrang Miri med låten "Det rår vi inte för" och kom på fjärde plats i sin delfinal och tog sig till Andra chansen.

Han har även vunnit den estniska uttagningen och representerade Estland i Eurovision Song Contest 2019 med låten "Storm", då slutade han på 18:e plats i finalen. 

År 2020 var han tillbaka på den svenska melloscenen med låten "Troubled Waters", då slutade Victor Crones bidrag på nionde plats i finalen.

Victor Crones familj – har han någon partner?

Sångaren och gitarristen Victor Crone är född och uppvuxen i Åkersberga, Stockholm. Victor växte upp i en musikalisk familj. Hans mormor var sångerska och hans farfar var violinist.

Men det var inte förrän hans föräldrar köpte en gitarr till honom i 12-års åldern som Crone började utforska sin musikaliska ådra. När han var 18 åkte han över till USA och fortsatte låtskrivandet i Los Angeles och Nashville enligt United Stage.

Victor Crone. Foto: Henrik Montgomery/TT

Victor Crone berättade i en intervju 2019 med Aftonbladet att han var nybliven singel och sedan han syntes i Melodifestivalen 2020 har kärleksinviterna trillat in. I dag bor han däremot ihop med en jämnårig kvinna sedan april 2022.

Victor Crones tidigare karriär

Innan Victor Crone började satsa helhjärtat på musiken hade han en ungdomskarriär i hockeylaget IK Waxholm, för att sedan gå upp i division 1 tillsammans med Österåker. Victor Crone gjorde sin sista säsong 2014 och då noterades han för sju poäng på fyra matcher. 

Vad heter Victor Crone på Instagram?

Victor Crone heter @victorcrone på Instagram.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!