Soldoktorn och Sandra
Sandra lämnar Biggest Loser efter Soldoktorns hårda ord - Foto: TV4

Raseri mot Soldoktorn efter orden i Biggest Loser: "Vad gör hans ens...?"

Mikael Sandström, eller Soldoktorn som han också kallas, ser vi som expert i Biggest Loser. Nu möter han kritik efter sina hårda ord mot en deltagare.


I måndags var det premiär för årets säsong av Biggest Loser Sverige. Avsnittet inleds med känslosamma utläggningar om varför deltagarna har hamnat där men när fokuset landade på Sandra Jönsson, 29, blev Mikael "Soldoktorn" Sandströms, 64, ton annorlunda. Bara på grund av att Sandra var glad.

Under avsnittet kliver Sandra upp på vågen med ett leende och ska få reda på sin vikt och blir förvånansvärt glad över siffran och sa "Det var mindre än när jag sist vägde mig". Hon möttes då av en arg Soldoktor som med hård ton läxade upp henne framför resten av deltagarna. Mikael påpekar just Sandras glädje över siffran.

– Jag vill bara föra till det till den glätta tonen. Det börjar bli allvar nu din kropp mår inte bra!, sa han i programmet. 

I andra avsnittet väljer Sandra att lämna slottet på grund av hur hon mår.

– Ingen förtjänar att må såhär dåligt som jag gör nu och det har fått mig att känna att jag inte vill vara här. 

Sandra berättar hur hon mår på slottet. Bildkälla: TV4

Kritik mot Biggest Loser och Soldoktorn

Igår publicerade Instagramkontot Vardagsrasismen ett längre inlägg om problematiken med Soldoktorns kommentarer i programmet och i Aftonbladets artikel. I artikeln uttalar sig Mikeal att Sandra inte var redo för denna utmaning. 

– Men jag blev inte speciellt överraskad. Hade hon inte lämnat i avsnitt två så hade det blivit i nästa motgång, säger han till Aftonbladet.

Instagramkontot Vardagsrasismen påpekar stigmat i att vara tjock och beskriver att Mikaels budskap är i stil med "är du tjock måste du vara miserabel." 

Vidare i inlägget skriver Paula Dahlberg som driver kontot att programmet bidrar till en felaktig bild av hur du bör vara som person om du är tjock. 

"Vad som sägs mellan raderna är att du typ får ha högre vikt om det beror på trauman som gör att du mår för dåligt för att ändra hur du lever. Annars är du bara lat och borde ta tag i ditt liv", skriver Dahlberg.

I kommentarerna är följarna upprörda och reagerar starkt på Soldoktorns ord. 

Ilska mot Biggest Loser och Soldoktorn. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält


/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!