Tone Sekelius
Tone Sekelius delar med sig av sin bröstoperation på youtube - Foto: Henrik Montgomery/TT och Adam Ihse/TT

Tone Sekelius om sin bröstoperation: "Jag betalade allt själv"

Tone Sekelius är nu aktuell som en av de klara finalisterna inför Melodifestivalen. För tre månader sen publicerade artisten och influencern en dokumentär om hennes bröstoperation.


Artisten och influencern Tone Sekelius, 25, är aktuell i årets Melodifestival med låten “Rythm of my show”. Hon var även med i tävligen förra året med låten “My way”. 

Tone började sin karriär på Youtube och är en stor profil på flera sociala medier-kanaler. I februari året 2021 kom hon ut som transperson i en dokumentär på Discovery+ som heter “Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone”. Sedan dess har Tone genomgått en förändring till att bli den person hon vill vara.

Tone Sekelius i sin dokumentär om bröstoperationen. Bildkälla: Youtube

Tone Sekelius bröstoperation

För tre månader sen publicerade Tone en videodokumentär på Youtube där hon delar med sig om när hon gick igenom sin bröstoperation. Hon går igenom hur processen gick till men också problematiken med den statliga vården när det gäller transpersoner i Sverige. Tone finansierade allt på egen hand, annars hade hon behövt vänta en lång tid.

– Väntetiden blev bara längre, längre, längre och längre. Bröstoperationen för min del hade varit om kanske två eller tre år, om det hade varit statligt. Vilket är fem års väntetid, i sådana fall, i vårdkön, säger hon i sin dokumentär. 

Tone Sekelius precis innan sin bröstoperation. Bildkälla: Youtube

Hon beslöt sig för 220 milliliter i implantatet och genomförde operationen. Hon förklarar att det inte handlar om yta enbart, det är djupare än så.

– Det handlar inte bara om utseende och ytlighet, det går djupare än så. Det handlar om att förändra sitt yttre men få det att stämma överens med sitt inre, för att få "inre ro".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ola Salo: Wonkas konst gör livet uthärdligt

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

Molly Sandén, Hooja och Ellen Krauss. Det är några av de artister som uppträder på årets Grammisgala.

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

1 timme sedan
Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

2 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56
Hundratals irländska artister uppmanar Irlands deltagare i Eurovision, Bambie Thug, att bojkotta tävlingen. Detta eftersom Israel tillåts ställa upp.