Lee Christiernsson
Lee Christiernsson är nu aktuell med dokumentären "Att bli Lee" - Foto: Henrik Montgomery/TT

Lee Christiernssons kryptiska inlägg på Instagram - vad menar hen?

Lee Christiernsson, som är aktuell med dokumentären "Att bli Lee", la ut en nostalgisk bild på sig och sin exfru. Men vad handlar texten om?


I måndags sändes den första delen av Lee Christiernssons, 48, dokumentär “Att bli Lee” och möttes av hyllningar från hela nationen. Dokumentären handlar om hur före detta “Snickar-Björn” blir den hen är idag. Vi får följa med på resan som “Äntligen hemma”-profilen gick igenom när “Snickar-Björn” blev Lee. 


Under flera år har Lee mått dåligt över sin hemlighet, att hen inte trivdes i sitt biologiska kön. Lees lidande av könsdysfori ledde till en djup depression som kunde slutat med att hen inte skulle överleva. 

Lees exfru, Karolina Christiernsson, träffade Lee när hen var “Snickar-Björn och är även med i dokumentären. Hen var en stor del av processen för Lee.

– Jag älskade ju Björn för den personen han var och sen spelade det liksom inte så stor roll om han hade kvinnokläder eller inte, säger Karolina i dokumentären.

Lee Christiernssons instagrambild på ex-frun Karolina

Under onsdagen publicerade Lee en nostalgisk bild på Lee och ex-frun Karolina och påpekade smeknamnen de båda har fått sedan Lee kom ut som icke-binär.

Men vad handlar inlägget om egentligen? Lee påpekar att smeknamnen "Snickar LEE" och "EX frun" har kommit till liv senaste tiden men att det inte gör Lee och Karolina något. Hen säger att smeknamnen uppenbart "bottnar i kärlek och respekt", vilket gör att det blir okej. 

Däremot så tycker Lee att det är "väldigt roligt att EX frun nämns i ett positivt begrepp" och uppmärksammar att det bara är kvinnor som benämns som ex. Hen uppmanar sedan sina följare att belysa "EX mannen" för att nå en jämställdhet. 

Har Lee en poäng? 

/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!