Axel Schylström är en av deltagarna i Melodifestivalen 2023
Axel Schylström är en av deltagarna i Melodifestivalen 2023 - Foto: Christine Olsson/Johan Nilsson/TT

Allt om Axel Schylström: Flickvännen, barnet och tragiska olyckan: "Skinnet kokade"

Axel Schylström, 29, är en av de tävlande i Melodifestivalen 2023. Vem är hans flickvän? Har han barn? Och vad hände den där ödesdigra sommarkvällen 2012, som förevigt förändrade hans liv?


Axel Schylström i Melodifestivalen 2023 – vad heter låten?

Efter genombrottet i Idol 2015 debuterade artisten och låtskrivaren Axel Schylström i Melodifestivalen 2017. I år är han tillbaka på Mello-scenen med bidraget "Gorgeous", som han säger bär på ett viktigt budskap.

– Den handlar om vikten att vara snäll mot sig själv, att inte leta fel på sig själv och kanske framförallt bli vän med sin spegelbild, säger han i en video på Instagram.

Melodifestivalen 2023 – deltävling 4: Startfältet med artister och låtar

Axel Schylströms ålder – hur gammal är han?

Axel Schylström är född den 24 februari 1993 och fyllde därmed 29 under vintern 2023.

Axel Schylströms flickvän – vem är Malin Halvardsson?

Axel Schylström är tillsammans med flickvännen Malin Halvardsson. De har varit ett par i många år, och redan när han tävlade i Mello 2017 var hon på plats för att stötta honom.

Axel Schylströms familj – har han barn? 

I februari 2022 gick Axel Schylström och flickvännen Malin ut med nyheten att de skulle bli föräldrar till sommaren.

”Svårt att förstå att det ligger en människa inne i min flickvän just nu", skrev han i ett sms till Expressen i samband med att nyheten blev offentlig.

I juli välkomnade de en liten dotter till världen. En månad senare la Axel Schylström ut en bild på honom och dottern där hon sover på hans bara bröst i soffan. 

Den fick enorm spridning, och utsågs senare till den bild i Sverige som fått störst genomslag på hela Instagram under 2022. I nuläget har den drygt 1,2 miljoner gilla-markeringar och omkring 5 500 kommentarer.

Allt om Signe och Hjördis: Ålder, relationen till Gullan Bornemark och Mello 2023

Axel Schylströms olycka på tåget – hur fick han sina brännskador och ärr?

Två dagar före sin student under sommaren 2012 fick Axel och en vän det, enligt honom själv, dumma infallet att klättra upp på ett tågtak för att tågsurfa. Olyckan var framme och han fick 16 000 volt genom kroppen, och polismän i närheten ska ha sett ljusskenet och hört smällen från när olyckan inträffade.

Han vaknade av att en polis stod över honom – då var 70 procent av hans hud brännskadad och alla tre hudlager skadade.

– Bröstet, ryggen, halsen och armhålorna är värst skadade. Det är som om skinnet kokade av ljusbågen från elledningen, sa Axel Schylström i en intervju med Expressen 2013.

Axel kämpade för sitt liv i månader, men har i dag lärt sig leva med sina ärr, och den ständiga smärta de ger honom. Han är även uppskattad föreläsare inom psykisk ohälsa och utseendekomplex.

Axel Schylström innan olyckan – vad gjorde han då?

Innan olyckan var Axel Schylström en lovande fotbollsspelare. Han spelade i Sleipners A-lagstrupp i div I som mittfältare. Det var även fotbollen han tänkt lägga sitt fokus på efter studenten, tills olyckan var framme och satte stopp för det.

– Efter studenten hade jag tänkt spela fotboll, jobba och fundera ett år på vad jag ville fortsätta med, har han berättat för Expressen.

Allt om Smash Into Pieces: Medlemmar, The Apocalypse DJ och Mello 2023

Axel Schylström på Instagram – vad heter han?

Du hittar Axel Schylström på Instagram under kontonamnet @axelschylstrom. Han har i skrivande stund 68 000 följare.

Läs de senaste nyheterna om Melodifestivalen 2023 här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!