Hotell Romantik
Sista avsnittet av Hotell Romantik avslöjade sanningen om relationerna... - Foto: Janne Danielsson/SVT

Det chockerande avslutet på Hotell Romantik: “Jag ville inte såra någon…”

Efter åtta avsnitt har hotellvistelsen på Hotell Romantik kommit till sitt slut och nu får vi träffa deltagarna på en återförening. Under avsnittet avslöjas chockerande resultatet av relationerna...


Den första säsongen av Hotell Romantik på SVT sände sista avsnittet i söndags som bjöd både på kärlek och dramatik. I en vecka har vi fått följa 28 singlar på ett alphotell i Schweiz för att hitta kärleken. Men hur gick det för deltagarna?

En ny säsong av Hotell Romantik kommer att börja spelas in i maj. Bildkälla: Janne Danielsson/SVT

I sista avsnittet så får varje person välja om den vill stanna på hotellet efter programmets slut. Det slutar med att 20 personer åker hem och fyra par stannar för att utforska vart relationen kan leda. Även fast det var få som stannade på hotellet så var det tydligt att kärleken var i luften och att deltagarna såg på sin resa som magisk.

– Jag skulle uppmana folk att inte vara rädda för att bjuda in kärleken hur gammal man en är. För den är fin. Så är det med det, säger Rooger Strömberg, 70, medan han håller om Monica Sundberg, 72. 

Rooger Strömberg och Monica Sundberg på deras dejt på Hotell Romantik. Bildkälla: SVT

Men resan var krokigare än vad man hade hoppats på...

Sanningen kom fram under återföreningen

Göran Jansson, 70, som lämnade sin alpflört Maria Sosuk, 65, efter sig på hotellet, ångrade sig snabbt därefter och hörde av sig till Maria efter någon vecka. I avsnittet så får vi se hur paret ordnar en återförening för Hotell Romantiks deltagare hemma hos Görans dotter i Falun. Men under återföreningen kom sanningen fram om flera relationer. 

Paren som valde att stanna efter programmets slut. Bildkälla: SVT

Tre av de fyra paren, som valde att fortsätta träffa varandra, har avslutat sina relationer. Rooger och Monica var ett av paren som höll ihop under hela hotellvistelsen i Schweiz och upplevdes som ett självklart kärlekspar. Men under återföreningen får vi veta att Rooger valt att avsluta relationen med Monica. 

– Vi pratade med varandra i telefon men han ville inte träffa mig. Det tar 1,5 månad innan vi sågs och då fick jag tvinga honom att komma. 

Monica fortsätter med att berätta om mötet med Rooger och att hon ville reda ut det situationen och komma överens om vad de skulle berätta för gruppen om deras avslut. Hon förklarar att Rooger var tydlig direkt med att han har sagt till gruppen att han har lämnat relationen. 

Deltagaren var gift under programmet...

Rose-Marie Karlsson, 65, och Claudio Miranda Guerrero, 76, var ett av paren som valde att stanna på hotellet men har efter det avslutat relationen. Under söndagens avsnitt avslöjades det nämligen att Claudio inte har varit helt ärlig under programmets gång. 

Claudio och Rose-Marie tillsammans i Schweiz. Bildkälla: Janne Danielsson/SVT

När Rose-Marie berättar om relationen förklarar hon att Claudio inte varit helt ärlig med henne, vilket gjorde att valet blev enkelt. 

– Jag hade fått ärliga berättelser från Claudio om hur hans situation var hemma. Men jag hade nog inte förstått att det verkligen var så att det fanns någon där hemma hela tiden, säger Rose-Marie i avsnittet.

Det visar sig att Claudio hela tiden varit gift med en kvinna från Ukraina och varit i en "skilsmässoprocess". Claudio förklarar att kvinnan inte kan svenska språket och inte har en hållbar boendesituation, vilket har lett till att äktenskapet fortfarande är giltigt, men att det aldrig var hans avsikt att vara elak.

Claudio var inte helt ärlig under programmet. Bildkälla: SVT

– Efter allt det här, jag ville inte såra någon. Inte minst Rose-Marie och ja, så blev det, berättar Claudio.

Även fast relationerna inte gick som förväntat så avslutades avsnittet med glädje, värme och förmedlade ett bevis på att kärlek aldrig tar slut, oavsett ålder. 

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

2 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...