Edward af Sillén skämtar om Melodifestivalen
Edward af Sillén skämtar om Melodifestivalen - Foto: Stella Pictures/Jari Kantola och Johan Nilsson/TT

Edward af Silléns hån mot Melodifestivalen: "Ingen går säker"

Edward af Sillén är en legend inom Melodifestivalen och är saknad under årets säsong av Melodifestivalen. Under hans föreställning bjöd han däremot på ett litet skämt om sin gamla arbetsplats...


Under fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2023 så stormades scenen under Loreens framträdande av låten “Tattoo”. Sedan dess har programmet fått mycket kritik om både det ena och det andra. Delvis om säkerheten men också programledarna Farah Abadi, 35, och Jesper Rönndahls, 43, hantering av händelsen. 

Farah Abadi och Jesper Rönndahl har fått mycket kritik av tv-tittarna. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Programledarna har fått mycket kritik under årets Melodifestivalen. En anledning har varit manuset. Pekka Heino, 61, skrev en text på Instagram om sina tankar och åsikter om Farah och Jespers insats och i kommentarsfältet nämns manuset som ett stort problem…

Edward af Sillén är saknad i Melodifestivalen

Edward af Sillén, 40, var regissör och manusförfattare för Melodifestivalen i många år och har gjort ett stort avtryck på tv-tittarna. I Pekkas kommentarsfält överflödas det av kommentarer om saknaden av Edward i årets säsong. 

Edward af Sillén är populär bland Mello-fantasterna. Bildkälla: pekkaheino/Instagram

Men i stället för att vara regissör och manusförfattare till Melodifestivalen är Edward det för uppsättningen "Peter Pan går åt helvete". I den så kallade farsen så är bland annat Pernilla Wahlgren, 55, och David Batra, 50, en del av ensemblen och bjuder på galen underhållning. Edward berättar i en intervju med Folk o folk att föreställningen utmanar skådespelarna fysiskt. 

– Skådespelarna slänger sig ut och riskerar sina liv bara för att få publiken att skratta, säger han i intervjun.

Ensemblen som riskerar sina liv på scenen. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Edward af Sillén skämtar om klimataktivisten

Under en föreställning förra veckan av "Peter Pan går åt helvete" levererades en extra detalj i manuset. Mitt i en scen dök det nämligen upp "klimataktivister" som stormade scenen. 

In kommer tre personer med en banderoll där det står "Återställ våtmarkerna". Edward lägger upp incidenten på Twitter och påpekar allvaret i situationen, med en skämtsamt ton. 

Aktivisterna har dock mikrofoner och är uppenbart anställda på teatern. I kommentarsfältet ser vi Edward svara på kommentarer med skrattande emojis. 

Även fast Edward har lämnat Melodifestivalen bakom sig lyckas han ändå skämta om tävlingens största incident. Möjligtvis saknar han Mello lika mycket som tittarna saknar honom.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.