Edward af Sillén skämtar om Melodifestivalen
Edward af Sillén skämtar om Melodifestivalen - Foto: Stella Pictures/Jari Kantola och Johan Nilsson/TT

Edward af Silléns hån mot Melodifestivalen: "Ingen går säker"

Edward af Sillén är en legend inom Melodifestivalen och är saknad under årets säsong av Melodifestivalen. Under hans föreställning bjöd han däremot på ett litet skämt om sin gamla arbetsplats...


Under fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2023 så stormades scenen under Loreens framträdande av låten “Tattoo”. Sedan dess har programmet fått mycket kritik om både det ena och det andra. Delvis om säkerheten men också programledarna Farah Abadi, 35, och Jesper Rönndahls, 43, hantering av händelsen. 

Farah Abadi och Jesper Rönndahl har fått mycket kritik av tv-tittarna. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Programledarna har fått mycket kritik under årets Melodifestivalen. En anledning har varit manuset. Pekka Heino, 61, skrev en text på Instagram om sina tankar och åsikter om Farah och Jespers insats och i kommentarsfältet nämns manuset som ett stort problem…

Edward af Sillén är saknad i Melodifestivalen

Edward af Sillén, 40, var regissör och manusförfattare för Melodifestivalen i många år och har gjort ett stort avtryck på tv-tittarna. I Pekkas kommentarsfält överflödas det av kommentarer om saknaden av Edward i årets säsong. 

Edward af Sillén är populär bland Mello-fantasterna. Bildkälla: pekkaheino/Instagram

Men i stället för att vara regissör och manusförfattare till Melodifestivalen är Edward det för uppsättningen "Peter Pan går åt helvete". I den så kallade farsen så är bland annat Pernilla Wahlgren, 55, och David Batra, 50, en del av ensemblen och bjuder på galen underhållning. Edward berättar i en intervju med Folk o folk att föreställningen utmanar skådespelarna fysiskt. 

– Skådespelarna slänger sig ut och riskerar sina liv bara för att få publiken att skratta, säger han i intervjun.

Ensemblen som riskerar sina liv på scenen. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Edward af Sillén skämtar om klimataktivisten

Under en föreställning förra veckan av "Peter Pan går åt helvete" levererades en extra detalj i manuset. Mitt i en scen dök det nämligen upp "klimataktivister" som stormade scenen. 

In kommer tre personer med en banderoll där det står "Återställ våtmarkerna". Edward lägger upp incidenten på Twitter och påpekar allvaret i situationen, med en skämtsamt ton. 

Aktivisterna har dock mikrofoner och är uppenbart anställda på teatern. I kommentarsfältet ser vi Edward svara på kommentarer med skrattande emojis. 

Även fast Edward har lämnat Melodifestivalen bakom sig lyckas han ändå skämta om tävlingens största incident. Möjligtvis saknar han Mello lika mycket som tittarna saknar honom.

/
Relaterat
Senaste nytt

Här är årets makthavare i ”Maktbarometern” – puttar ner familjen Lundell

1 timme sedan

Cullberg-stipendiet till streetdans-stjärna

1 timme sedan
Årets Birgit Cullberg-stipendium går till dansaren, koreografen och producenten Erik Linghede. I Konstnärsnämndens motivering beskrivs han som "en av streetdans-Sveriges konstnärliga förgrundsgestalter".

Hon är Dagermans dotter – och ambassadör

2 timmar sedan
Hon var först tveksam till att skildra sina föräldrars "konstnärsäktenskap". Nu har hon skrivit en bok där hon skildrar deras korta tid tillsammans.

Uno Svenningsson på turné

2 timmar sedan
Uno Svenningsson firar 40 år som artist och åker på jubileumsturné nästa år. Med start i Göteborg i mars gör han nedslag i totalt tolv svenska städer.

Nya samtal kring skådespelarstrejk

idag 03:16
Sedan den 14 juli har skådespelarfacket Sag-Aftra i USA, med över 160 000 medlemmar, strejkat. På måndagen hölls för första gången samtal med motparten sedan strejken inleddes, rapporterar Variety.

Så här mycket har svenskarnas mediekonsumtion ökat: "Alla åldersgrupper"

igår 18:56
Svenskar konsumerar medier i genomsnitt sju timmar om dagen – under 2022 ökade dagskonsumtionen med två minuter, enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv. Det är bland unga som ökningen märks mest.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.