David Alcer står bakom stormningen av scenen under Loreens nummer.
David Alcer står bakom stormningen av scenen under Loreens nummer. - Foto: Johan Nilsson/TT

Han stormade scenen under Loreens framträdande: "Viktigt budskap"

Mitt under favorittippade Loreens framträdande i Melodifestivalen springer en person upp på scen. Det var 27-åriga David Alcer, medlem i organisationen ”Återställ Våtmarker”.


Det var under Loreens framträdande av låten "Tattoo" i lördagens deltävling av Melodifestivalen som en person stormade scenen – och numret tvingades avbryta.

David Alcer stormade scenen under Melodifestivalen

I en intervju med Expressen berättar 27-åriga David Alcer, medlem i organisationen "Återställ Våtmarker" och doktorand vid Lunds universitet, om varför han valde att gå upp på scenen under favorittippade Loreens nummer och orsaken bakom.

– Vi befinner oss på väg mot ett klimathelvete och vi måste göra allt vi kan för att förhindra det värsta i klimatkatastrofen.

Därför stormade David Alcer scenen under Loreens framträdande

David Alcer menar att han valde att kliva upp på scenen under Loreens nummer på grund av att artisten är en "väldigt modig och inspirerande människa".

Vidare berättar han att han tror att Loreen har förståelse för "det väldigt viktiga budskapet" som organisationen ville få fram.

Det var budskapet bakom stormningen av Loreens nummer

Egentligen var tanken att tre personer skulle storma scenen, men David var den enda som lyckades.

– Det var synd att det som stod på banderollen inte syntes så bra, för det är ett viktigt budskap. Men det verkar ändå som att vårt budskap kom fram och det är det viktigaste för oss, säger han till Expressen och menar att han har förståelse för att tittarna tog illa upp:

– Jag kan förstå att vissa tittare blev upprörda över att Loreens nummer inte gick som planerat. Men tänk hur arga våra barn kommer bli om tjugo eller trettio år när de vet att vi hade kunnat agera och valde att inte göra det?

Loreens reaktion efter stormningen av scenen

I en intervju med Expressen berättar Loreen om tankarna kring att hennes nummer tvingades avbryta – och hon verkade ta det ganska lätt.

– Jag har varit med om värre, snälla. Det där var ingen biggie.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!