David Alcer står bakom stormningen av scenen under Loreens nummer.
David Alcer står bakom stormningen av scenen under Loreens nummer. - Foto: Johan Nilsson/TT

Han stormade scenen under Loreens framträdande: "Viktigt budskap"

Mitt under favorittippade Loreens framträdande i Melodifestivalen springer en person upp på scen. Det var 27-åriga David Alcer, medlem i organisationen ”Återställ Våtmarker”.


Det var under Loreens framträdande av låten "Tattoo" i lördagens deltävling av Melodifestivalen som en person stormade scenen – och numret tvingades avbryta.

David Alcer stormade scenen under Melodifestivalen

I en intervju med Expressen berättar 27-åriga David Alcer, medlem i organisationen "Återställ Våtmarker" och doktorand vid Lunds universitet, om varför han valde att gå upp på scenen under favorittippade Loreens nummer och orsaken bakom.

– Vi befinner oss på väg mot ett klimathelvete och vi måste göra allt vi kan för att förhindra det värsta i klimatkatastrofen.

Därför stormade David Alcer scenen under Loreens framträdande

David Alcer menar att han valde att kliva upp på scenen under Loreens nummer på grund av att artisten är en "väldigt modig och inspirerande människa".

Vidare berättar han att han tror att Loreen har förståelse för "det väldigt viktiga budskapet" som organisationen ville få fram.

Det var budskapet bakom stormningen av Loreens nummer

Egentligen var tanken att tre personer skulle storma scenen, men David var den enda som lyckades.

– Det var synd att det som stod på banderollen inte syntes så bra, för det är ett viktigt budskap. Men det verkar ändå som att vårt budskap kom fram och det är det viktigaste för oss, säger han till Expressen och menar att han har förståelse för att tittarna tog illa upp:

– Jag kan förstå att vissa tittare blev upprörda över att Loreens nummer inte gick som planerat. Men tänk hur arga våra barn kommer bli om tjugo eller trettio år när de vet att vi hade kunnat agera och valde att inte göra det?

Loreens reaktion efter stormningen av scenen

I en intervju med Expressen berättar Loreen om tankarna kring att hennes nummer tvingades avbryta – och hon verkade ta det ganska lätt.

– Jag har varit med om värre, snälla. Det där var ingen biggie.

/
Senaste nytt

"Rörd och glad" Fosse i Rinkeby

The Pretenders kommer till Sverige

Rockbandet The Pretenders med sångerskan och gitarristen Chrissie Hynde i spetsen kommer till Sverige i vår.

Nya säsongen av "Bachelor" uppskjuten

1 timme sedan
Det skulle ha sänts en ny säsong av "Bachelor" i TV4 i höst, inspelad i Mexiko och med en ny programledare. Men programmet är uppskjutet.

Oprah Winfrey chockar världen med sitt nya utseende: "Ozempic?"

1 timme sedan
När Oprah Winfrey gick på premiären av The color Purple i Los Angeles så riktades genast världens strålkastarljus på talkshowlegenden – som ser väldigt annorlunda ut jämfört med för bara ett par månader sedan. Ozempic, tror många.

The Hives först ut i Venezuela

1 timme sedan
Svenska The Hives blev det första rockbandet på över tio år att spela live i Venezuela. Landet börjar nu öppnas upp mot omvärlden efter år av sanktioner och politiska oroligheter, som bland annat har satt stopp för internationella samarbeten och artisters turnéer.

TV4 svarar på tittarkritiken efter Robinson-finalen: "Vann verkligen Pelle?"

2 timmar sedan
Det var under torsdagen som Pelle Lilja kammade hem visten i Robinson 2023. Och finalen blev en riktig nagelbitare.