Kristin Kaspersen om utbrändheten
Kristin Kaspersen öppnar upp sig om utbrändheten. - Foto: Stella Pictures/Jari Kantola och Christine Olsson/TT

Kristin Kaspersen avslöjar sanningen: "Sjukskriven tre gånger"

Folkkära programledaren Kristin Kaspersen har backat ifrån rampljuset och fokuserar på sin podd "Kristin Kaspersen Nyfiken på". Nu öppnar hon upp sig på Instagram om sin utbrändhet.


Kristin Kaspersen, 53, har länge varit en folkkär programledare och profil för svenska folket. Hon har varit programledare i populära Nyhetsmorgon i fem och ett halvt år och har till och med vunnit ett pris för “Sveriges mest populära tv-personlighet”. 

Kristin Kaspersen när hon ledde Idrottsgalan år 2022. Bildkälla: Christine Olsson/TT

I dagsläget arbetar Kristin med podcasten "Kristin Kaspersen Nyfiken på". I podden möter hon människor som varit med om olika livsöden, som Kristin är nyfiken på. När hon beskriver podden så nämner hon att hennes välkända mamma Barbro Margareta "Lill-Babs" Svensson, var en inspiration.

"Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära sa min mamma till mig när jag var liten och det har jag burit med mig sedan dess, hela vägen in i den här podden!"

Kristin Kaspersen öppnar upp sig på Instagram

I ett Instagraminlägg delar Kristin med sig om den tuffa tiden när hon har varit utbränd. Hon berättar att hon har varit sjukskriven tre gånger sen 2009 på grund av utmattningssyndrom. 

Kristin berättar att hon har behövt arbeta med sig själv sen hon blev utbränd. För att livet ska bli bättre och att hon inte ska hamna på samma plats igen så behöver hon ständigt arbeta med sin hälsa.

"Att äta bra, träna, sova ordentligt och även jobbat mentalt, ja det har jag gjort och fortsätter med. Annars hade jag inte mått så bra som jag gör. "

Flera av hennes följare tackar profilen för att hon delar med sig av även den tuffa delen av livet.

Kristins följare uppskattar att hon delar med sig av att livet inte är så lätt alltid. Bildkälla: kristinkaspersen/Instagram

Här kan du läsa mer om Kristin Kaspersens lön, familj och kärleksliv.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

1 timme sedan

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

2 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.