De var bäst och sämst klädda på Oscarsgalan
De var bäst och sämst klädda på Oscarsgalan. - Foto: Jordan Strauss/AP/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

De var bäst och sämst klädda på Oscarsgalan 2023: "Absolut värsta jag sett"

Nyheter24:s Quetzala Mikko Blanco listar de som var bäst och sämst klädda på Oscarsgalan 2023. Läs mer och se alla bilderna här.


Under söndagen var det dags för Oscarsgalan, och på plats var världens absolut hetaste skådespelare, artister och kändisar. 

Röda mattan – som i själva verket var vit – intogs av bland andra Pedro Pascal, Salma Hayek, Rihanna, Lady Gaga, Nicole Kidman, Zoe Saldana och Austin Butler.

Lika rafflande som vilka som vinner Oscars brukar det vara att se vad stjärnorna drar på sig i klädväg. 

Gårdagens gala var inget undantag – det fanns både oerhört välklädda kändisar, och andra som kanske borde tagit ett varv till med sin stylist framför spegeln...

Här listar Nyheter24:s Quetzala Mikko Blanco Oscarsgalan bäst och sämst klädda kändisar.

Bäst klädda på Oscarsgalan 2023

Sabrina Dhowre Elba i Stella McCartney

Idris Elbas hustru Sabrina Dhowre Elba anlände i en ärtgrön klänning från Stella McCartney, och överglänste minst sagt sin make.

Sabrina Elba var en fullträff i ärtgrönt. Bildkälla: Jordan Strauss/Invision/AP/TT Bild

Cate Blanchett i Louis Vuitton

Cate Blanchett var nominerad i kategorin bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i filmen "Tár". Cate fick se sig snuvad på vinsten – som gick till Michelle Yeoh

Men däremot var Cates outfit en fullträff. Hon bar en asymmetrisk blus i sammet från Louis Vuitton, som matchades med en svart sidenkjol från samma märke. Även smyckena som Cate bar kommer från Louis Vuitton.

Cate Blanchett i Louis Vuitton från topp till tå. Bildkälla: Jordan Strauss/Invision/AP/TT Bild

Austin Butler i Saint Laurent

Austin Butler kom att hånas på sociala medier eftersom han fortfarande pratar med "Elvis-dialekt", något han tycks ha svårt att släppa efter att ha spelat rollen som "kungen". Men något Austin inte hånas för är i alla fall sin klädsel. Han andades old school glamour i svart tux från Saint Laurent.

Austin Butler i Saint Laurent. Bildkälla: Jordan Strauss/Invision/AP/TT Bild

Salma Hayek i Gucci

Salma Hayek höjde temperaturen i en orange glittrande paljettklänning från Gucci. WOW!

Salma Hayek förstår att Oscarsgalan innebär glamour. Bildkälla: Jordan Strauss/Invision/AP/TT Bild

Angela Bassett i Moschino

Angela Bassett valde en lila klänning från Moschino som gjorde henne till en av kvällens stora vinnare.

Angela Bassett bländande omvärlden i sin lila klänning från Moschino. Bildkälla: Stella Pictures.

Stephanie Hsu i Valentino

Stephanie Hsu snålade inte på färg. Hon slank ner i en enorm rosa bakelse från Valentinos vårkollektion. Så vackert!

Stephanie Hsu i Valentino. Bildkälla: AP Photo/John Locher/TT Bild

Janelle Monáe i Vera Wang

Även Janelle Monáe körde på starka färger. Hon bar en specialgjord outfit från Vera Wang, bestående av en lång orange sidenkjol och en svart top. Fantastiskt!

Janelle Monáe såg helt otrolig ut i den här specialgjorda skapelsen från Vera Wang. Bildkälla: Stella Pictures

Malala Yousafzai i Ralph Lauren

Malala Yousafzai gjorde Oscarsdebut – och vilken debut sedan! Malala glittrade något oerhört i den här silvriga blåsan från Ralph Lauren. En fullträff.

Malala Yousafzai i Ralph Lauren. Bildkälla: Stella Pictures.

Michael B Jordan i Louis Vuitton

Creed III-stjärnan Michael B Jordan fick världen att tappa andan när han dök upp i den här otroliga, dubbelknäppta smokingen från Louis Vuitton. Så stiligt! 

Michael B Jordan i Louis Vuitton. Bildkälla: Jordan Strauss/Invision/AP/TT Bild

Riz Ahmed i Prada

Riz Ahmed i en ull och mohair-kostym från Pradas kommande vinterkollektion. Den rosa detaljen på kragen är verkligen oerhört fin!

Riz Ahmed i Prada. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild

De var sämst klädda på Oscarsgalan 2023

Florence Pugh – en mardröm i Louis Vuitton

Florence Pugh dök upp i en vit klänning från Louis Vuitton och....varför ser det ut som att hon har klätt sig i ihopskrynklat toalettpapper? Matchat med shorts som inte ens fjortisar skulle dra på sig på Way out west 2016 typ. Nej fy. 

Florence Pugh såg ut som en rulle hushållspapper i den här klänningen från Louis Vuitton. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild

Rihanna i sin sämsta outfit någonsin – brun läderkjol från Alaïa

Jag har sett att Rihanna toppar listor över de bäst klädda från galan, men jag kan verkligen inte hålla med. BRUNA KLÄDER är inte snyggt. Och den här "skapelsen" från Alaïa är något av det värsta jag har sett. 

Vad är det för märklig polo? Varför är det så gräsliga detaljer på den bruda läderkjolen? Vem kommer ens på tanken att klä en av världens vackraste kvinnor i något så oerhört gräsligt som det här? Det ser rakt ut som att Rihanna är servitris på E-Types vikingakrog Aifur. Botten.

Rihanna i brunt läder från Alaïa. En outfit som mycket väl kan gå till historien som det sämsta vi har sett.Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild

Melissa McCarthy i gräslig klänning från Christian Siriano

Melissa McCarthy valde en röd klänning från Christian Siriano, som han specialgjorde åt henne. 

Nu ställer jag mig frågan om han hatar henne i hemlighet? Varför har han annars gjort hemska axelkuddar och långa armar till den här makabra klänningen? Jag tänker osökt på en speciell scen i filmen "Carrie"... Förfärligt.

Melissa McCarthy i Christian Siriano. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild

Dwayne "The Rock" Johnson i rosa satin – ja, det är lika hemskt som det låter

Dwayne "The Rock" Johnson valde en rosa kavaj från Dolce & Gabbana och om vi ska vara snälla så ser han ut som en 16-årig skönhetsdrottning som ska på sin första skolbal.

The Rock i rosa satin. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild

Lenny Kravitz behöver en modeintervention

Lenny Kravitz har ju aldrig varit känd för att vara en speciellt välklädd man. Men Lenny Kravitz verkar lida av samma åkomma som världens löjligaste man Jared Leto. Delvis, de tror att de är såå coola och välklädda. Det är dom inte. Varför har Lenny solglasögon inomhus?? Vart har hans tröja tagit vägen?? Nu måste snart hans nära och kära rycka in för en intervention, för det här börjar bli pinsamt. 

Lenny Kravitz med solglasögon och bar överkropp på Oscarsgalan. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild

Rooney Mara är sanslöst tråkig i Alexander McQueen

Rooney Mara dök upp i vintage Alexander McQueen och det här är så blekt, menlöst och tråkigt att klockorna stannar. Rooney Mara ser lika livlig ut som en sömntablett. Det är OscarsGALAN man kanske kan anstränga sig lite? Eller så stannar man hemma...

Solstrålen Rooney Mara piggade inte upp stämningen genom att dyka upp klädd som en vålnad. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild

Julia Louis-Dreyfus i fantasilös Lanvin 

Julia Louis-Dreyfus valde en klänning från Lanvin, och alltså den är ju inte aktivt ful men det är Oscarsgalan så lite mer glamour och flärd skulle inte skada, please...

Julia Louis-Dreyfus i Lanvin. Inte fult, men oerhört tråkigt för att vara Oscarsgalan. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild

Halle Berry i skandalful klänning från Tamara Ralph

Halle Berrys klänning från Tamara Ralph är en enda röra, och pricken över i:et är de konstiga blommorna som ser ut som nåt från en billig prinsesstårta. Nä, usch.  

Halle Berrys klänning ser ofärdig ut. Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT Bild


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!