Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool
Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool - Foto: Christine Olsson/Johan Nilsson/TT

Loreen bekräftar det dolda budskapet i vinnarlåten "Tattoo"

Loreen vann i lördags Melodifestivalen för andra gången, denna gång med låten "Tattoo". Nu har det kommit fram vad låten egentligen handlar om, det är inte som du du tror.


Loreen vann Melodifestivalen 2023 med låten "Tattoo" och kommer därför representera Sverige i Eurovision Song Contest den 13 maj i Liverpool i England.

I år var det fjärde gången som Loreen tävlade i Melodifestivalen. År 2012 vann hon Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med låten "Euphoria". "Euphoria" har nu blivit en av de mest spelade Eurovisionlåtarna genom tiderna.

Loreen har tidigare berättat för Dagens Nyheter att "Tattoo" handlar om att kämpa för att man ska kunna uppnå riktig kärlek.

Dolda budskapet i Loreens "Tattoo"

Men nu har det kommit fram att låten döljer ett djupare budskap. Det var när @hajanjabar lade ut en video på Tiktok som det kom fram, vad låten egentligen har för budskap.

Videon har i skrivande stund över 100 000 visningar. I den berättar @hajanjabar att hon analyserat hela framträdandet, symbolerna, texten och hittat ett djupare budskap.

Symbolerna i Loreens framträdande

Hon menar att de berbiska symbolerna som visas under framträdandet representerar Loreens ursprung. 

Loreen själv har berättat för Göteborgs-Posten att hon har marockanskt och berbiskt ursprung och att symbolerna som visas i numret har används av kvinnor i hennes släkt i flera generationer, som smycken och tatueringar. 

Symbolerna står för de fyra elementen: jord, luft, eld och vatten. 

Loreen bekräftar det dolda budskapet

@hajanjabar hävdar att låten handlar om Loreens ursprung och känslan av att vara uppväxt i Sverige, men känna att man har rötter och en del av sig själv i ett annat land. 

Loreen själv gillade Tiktokvideon, och bekräftade på så sätt att @hajanjabar hade rätt i sin teori om låtens djupare budskap.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Så håller Lasse Åberg och frun Inger kärleken vid liv – efter 60 år: “Varje dag…”

2 timmar sedan

Johanna Nordström rasar efter det som hände med Filip Lamprecht: "Dum i huvudet"

3 timmar sedan
Förrädarna har blivit ett populärt program bland TV4-tittarna. I kvällens avsnitt får deltagarna nya regler att förhålla sig till. Johanna Nordström får även svårt att kontrollera känslorna och uttrycker: "Dum i huvudet".

Jon Olssons nya kärleksbild delar följarna i två läger: "I chock…"

3 timmar sedan
Jon Olsson, har funnit kärleken på nytt. På Instagram la han ut en bild med den nya flickvännen. Bilden får följarna att reagera starkt med både ris och ros.

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

idag 09:12
Det finns ett tv-program som programledaren Pär Lernström hade velat vara med i, men produktionen valde David Hellenius. – Sen hörde jag att David skulle göra det.

Fugees återförenades på konsert

idag 08:46
Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

idag 08:04
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.