Loreen (Lorine Talhaoui)

Loreens ålder – när är hon född?


Lorine Zineb Nora Talhaoui, eller mer känd som Loreen, är en svensk artist född den 16 oktober 1983. 


Loreens ursprung – var kommer hennes föräldrar ifrån?


Loreens föräldrar kommer ursprungligen från Marocko. 


Loreen och "Euphoria" – när vann hon Melodifestivalen och Eurovision Song Contest?


Loreen, som för första gången ställde upp i Melodifestivalen år 2011, blev känd för den breda massan i Sverige när hon vann Melodifestivalen 2012 med bidraget "Euphoria". Därmed representerade hon Sverige i Eurovision Song Contest som hon gick och vann. 


Låten blev en riktigt hit runtom i världen, den låg i topp i 16 länder och toppade Itunes lista i 21 länder runtom i Europa. Hon vann en Rockbjörn samma år i kategorin Bästa svenska låt. 


Loreen i Melodifestivalen 2017 – hur gick det?


Efter vinsten dröjde det fem år innan hon skulle medverka i Melodifestivalen igen, alltså i år, 2017. Hon ställde upp med bidraget "Statements". Denna gång skulle det inte gå lika bra utan hon nådde Andra chansen där hon blev utslagen. 


Loreen i Melodifestivalen 2023 – vad handlar "Tattoo" om?


I Melodifestivalen 2023 ställer Loreen upp med låten "Tattoo" som enligt artisten själv handlar om villkorslös kärlek.


Loreens familj – hur många syskon har hon?


Loreen kommer från en stor familj och hon har fem yngre syskon.


Loreens partner – har hon pojkvän?


Loreen har, i februari 2023, en pojkvän sedan flera år tillbaka. Artisten har dock varit hemlighetsfull kring sin kärlek och har därför inte delat med sig av varken namn eller bild på hennes partner.

Läs mer om Loreens pojkvän, tankarna kring barn och relationen till Markiz Tainton här.

Läs de senaste nyheterna om Loreen nedan!

igår 11:08
Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.
igår 06:04
I dag avslöjas nästa års artister i Melodifestivalen. Musiktävlingen verkar bjuda på många vana återvändare – men också flera oväntade namn.
3 dagar sedan 14:02
För andra året i rad toppar en låt av Bolaget Spotifys topplista. Deras fjolårshit "Kan inte gå" hamnar tvåa på listan – medan Loreens "Tattoo" är trea. De hälsade och bad skämtsamt om ursäkt till henne, säger Johan Seidefors, nordisk musikchef på Spotify.
10 Nov, 07:54
Loreen tilldelas årets Revanschistpris för att hon i "en tuff bransch" har kämpat hårt och "kommit tillbaka ännu starkare" som det heter i ett pressmeddelande från Fryshuset. Priset är en del av Anders Carlbergs Minnespris och kommer att delas ut vid en ceremoni på Fryshuset i Stockholm under dagen.
10 Nov, 06:02
Artisten Loreen utses till årets revanschist och Claes Hulting lyfts fram för sin livsgärning när årets pris till Anders Carlbergs minne delas ut.
27 Okt, 19:56
Eurovision-vinnaren Loreen uppträder i Idol-studion i kväll. Loreen gör då Sverigepremiär med sin senaste singel "Is it love", en vecka innan Europa-turnén.
20 Okt, 06:26
Det blir ingen MTV Europe Music Awards i Paris den 5 november. Galan ställs in på grund av det oroliga världsläget.
13 Okt, 07:08
Chris Kläfford tar plats i juryn för första gången. Den tidigare "Idol"-vinnaren ska bedöma, men främst peppa deltagarna säger han. Jag är en röstnörd. så jag kommer säkerligen att komma med tips på hur de kan utvecklas.
16 Sep, 14:52
Många är med och firar kungens 50 år på tronen, bland annat Lill Lindfors, Björn Skifs, Tomas Ledin, Loreen, Magnus Uggla och Peter Jöback.
16 Sep, 06:06
Efter gårdagens baluns på slottet har kungen i dag fått en välbehövlig sovmorgon. Lördagens festligheter börjar först på eftermiddagen och bjuder både på hästkortege och en hyllningskonsert.
12 Sep, 16:04
Under veckan firade Gekås Ullared 60 år och bjöd personalen på fest. Loreen, Gyllene Tider och Lili & Susie stod på scenen och uppträdde.
22 Aug, 10:44
Magnus Uggla, Sabina Ddumba, Molly Sandén och Loreen finns bland artisterna som uppträder för att fira Carl XVI Gustafs 50 år på tronen.
16 Aug, 05:46
Att bo i Malmö i maj nästa år kan bli en dyr historia för den som säkrat biljetter till Eurovision.
24 Jul, 13:00
Musik har blivit en av få saker som får Thomas Stenströms adrenalin att pumpa. Det är det enda som inte får mig att dra en lång suck och tycka att alla är tråkiga, säger den allsångsaktuelle artisten.
18 Jul, 21:02
Under sommarens fjärde "Allsång på Skansen" intog schlagerstjärnan Carola scenen på en gång – och bjöd på klassikern "Mitt i ett äventyr".
27 Jun, 20:48
Så blev det dags för årets premiär av "Allsång på Skansen" som den här säsongen leds av Pernilla Wahlgren. Hon skämtade en hel del.
26 Jun, 07:46
Tisdag den 27 juni har årets "Allsång på Skansen" premiär i SVT, den här gången med Pernilla Wahlgren som programledare.
15 Jun, 13:01
Den 16 oktober fyller Loreen 40 år. Sedan genombrottet 2004 har det gått nästan 20 år. Och Loreen har minst sagt förändrats sedan dess. Se bilderna här!
13 Jun, 11:32
Allsång på Skansen 2023 börjar den 27 juni. Vilka artister gästar? Här hittar du hela listan på artister som är med i Allsång på Skansen 2023.
26 Maj, 14:38
162 miljoner tv-tittare såg årets Eurovision Song Contest, i vilken Loreen tog hem segern i finalen. Enligt BBC var det också ett "rekordstort" engagemang för tävlingen på nätet.
1 2 3 4 ... 10