Micael Bindefeld om maken Nicklas cancer: ”Ett helvete”
Makarna Micael och Nicklas gästade veckans avsnitt av "Carina Bergfeldt" på SVT och öppnade upp sig om den svåra tiden. - Foto: Skärmdump/SVT & Henrik Montgomery/TT

Micael Bindefeld om maken Nicklas cancer: ”Ett helvete”

Makarna Micael Bindefeld och Nicklas Sigurdsson gästade Carina Bergfeldts talkshow under fredagen och berättade om den elakartade cancern.
– Under åtta veckor hade Nicklas ingen möjlighet att varken äta eller dricka, inte ett riskorn, inte en vattendroppe, säger Micael i programmet.


Förra året fick makarna Micael Bindefeld, 63, och Nicklas Sigurdsson, 54, det fruktansvärda beskedet som skakade om deras liv.

Nicklas hade fått cancer.

– Jag var och tränade på gymmet och så tyckte jag att jag var svullen på halsen och efter mycket om och men gick jag till läkaren, säger Nicklas i veckans avsnitt av ”Carina Bergfeldt” på SVT.

Svullnaden visade sig vara en elakartad HPV-baserad cancer.

"Kunde varken äta eller dricka"

I programmet berättar Micael Bindefeld om när maken var som sjukast och hur de tog sig igenom den tuffa tiden.

– Det var ju ett helvete faktiskt, skulle jag säga. Under åtta veckor hade Nicklas ingen möjlighet att varken äta eller dricka, inte ett riskorn, inte en vattendroppe, säger han i ”Carina Bergfeldt”.

Micael berättar att Nicklas fick under den tiden näring och vätska via en slang i magen. Och i fyra veckor kunde han nästan inte prata.

– Och i två av dem kunde du inte ens viska, utan vi smsade till varandra, säger Micael i avsnittet.

Så mår Nicklas idag

Nicklas berättar att han tror att det var tuffare för hans make än för honom själv. Han var bara fullt fokuserad på att klara av sjudomen. 

Idag mår han bra.

– Modertumören är helt bortstrålad och alla metastaser har skrumpnat ihop. Håret har vuxit ut och han äter som vanligt igen, skriver Micael Bindefeld till Aftonbladet.

Slangen på magen är borta och läkarna säger att han inte har några spår av cancerceller kvar.

– Som bekant ”friskförklaras” man inte efter en cancerbehandling förrän det gått fem år. Men just nu är han friskare och starkare än någonsin, uppger han för tidningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!