Ida Kjos öppnar nu upp om systerns bortgång. På Instagram delar hon med sig om känslorna
Ida Kjos öppnar nu upp om systerns bortgång. På Instagram delar hon med sig om känslorna - Foto: Skärmavbild/Instagram/elin.kjos

Ida Kjos öppnar upp om systerns bortgång

I onsdags kom det dystra beskedet att Elin Kjos avlidit i sviterna av den cancer hon varit sjuk i sedan 2020. Nu öppnar systern Ida upp om tankarna och känslorna efter systerns bortgång.


I onsdags kom beskedet att träningsprofilen och den före detta elitsimmaren Elin Kjos avlidit, något Nyheter24 rapporterade om. 

Det som började med hosta visade sig vara obotlig cancer, en diagnos hon fick 2020. Sedan dess har hon delat med sig av känslorna kring sjukdomen med sina följare och i podden ”Systrarna Kjos” som hon har tillsammans med sin syster Ida Kjos.

Efter besked att profilen avlidit valde många att sluta upp och sprida kärlek och omtanke till Elin och familjen. 

Ida Kjos hyllning till systern Elin

Under fredagen valde systern Ida att, för första gången efter systerns död, skriva av sig om känslorna och delade med sig av ett hjärtskärande inlägg på Instagram. 

Älskade underbara syster. Det är tre dagar sedan du släppte taget om din fysiska kropp. Den som så länge bar dig och gjorde som du sa till den. Även när den egentligen inte orkade. Men ditt huvud var så vansinnigt starkt. Så obrytbart. Så outtröttligt optimistiskt”.

I inlägget passar hon också på att citera sin syster:

Vi behöver inte prata om det nu, då blir vi bara ledsna, sa du ofta när jag frågade om hur du mådde och vad läkarna sagt. Nu pratar vi om något roligt, och så berättade du om något pinsamt du gjort och vi skrattade tillsammans. 

Avslutningsvis skriver hon hur stark hennes kärlek är för systern och hur hon känner hennes närvaro.

Som vi alltid gjorde. Ingen älskade mig som du. Och jag har aldrig älskat någon som jag älskat dig. Du är jag och jag är du. Och så ska det alltid vara. Som jag känner din närvaro i varje andetag. Om du bara visste hur många som funnit kraft i dig. Som nu också sörjer. Som precis som vi i familjen famlar efter något men inte finner det. Som levt mer tack vare dig. Jag är så stolt, så stolt. Det känns som blott en sekund sedan du tog ditt sista andetag och samtidigt som en evighet. Minutrarna släpar sig fram och trots allt har solen fortsatt gå upp igen. Hur förstår jag inte

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!