Mark Levengood och Jonas Gardell
En nära vän till Mark Levengood och Jonas Gardell berättar om sin reaktion till parets beslut. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Skärmbild/TV4

Nära vännen i chock av Mark Levengood och Jonas Gardells beslut

Mark Levengood och Jonas Gardell annonserade att de skulle separera i slutet av januari. I en intervju med Malou von Sivers berättar Mark sanningen om relationen.


I vintras annonserades att ikoniska paret Mark Levengood, 58, och Jonas Gardell, 59, skulle separera och svenska folket reagerade starkt. Både Mark och Jonas berättade nyheten på sina Instagramkonton att de, efter 37 år tillsammans, valt att separera men inte skilja sig.

Sedan dess har följarna inte fått någon information, förutom parets kommentarer till varandra i kommentarsfältet. Vid ett flertal tillfällen har Jonas Gardell kommenterat Marks Instagraminlägg med kommentarer som får följarna att reagera.

Malou von Sivers frågar Mark Levengood om seperationen

I dag får tittarna ta del av ett nytt avsnitt av "Malou Möter" på TV4 och under dagens avsnitt möter Malou von Sivers, 70, den ena halvan av paret, Mark. I Intervjun så får vi veta om Marks relation till sin avlidne mamma, sina barn och även Jonas.

I intervjun berättar Mark om seperationen. Paret har valt innan att inte svara på några frågor i media angående sin relation men till Malou berättar han om hans tankar kring beslutet och om folkets reaktioner. 

– Det blev ett enormt engagemang. Men vi har separerat, vi ska inte skilja oss, vi går i terapi. Det borde vi gjort för längesen. 

Mark Levengood strålade på QX-galan: "Här är hans nya unga flamma"

Mark Levengood öppnar även upp sig om sin mammas alkoholmissbruk under sin barndom. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Vidare förklarar Mark hans tankar om ett äktenskap och om livets förutsättningar.

– Det är så mycket i ett liv, man utvecklas, saker förändras, man får barn, barnen växer, barnen flyttar. I en familj måste man ha ett dynamiskt förhållande till varandra, när roller utvecklas och behov förändras. Och där tror jag att ett äktenskap kan utsättas för ganska mycket prövning. 

Malou frågar om Mark anser situationen som en prövning i livet och Mark svarar instämmande och citerar Märta Tikkanen.

"Inte av kärleksbrist men av kärleksförtvivlan”.

Mark Levengood öppnar upp sig om seperationen och familjelivet i en intervju med Malou von Sivers. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Men ett avslut finns inte på kartan ännu för paret. Mark berättar att de genom terapi försöker lösa och förstå hur relationen ska se ut framöver.

– Man hamnar i ett läge där man inte når varandra riktigt. Vi vet ju att vi har en gemensam grundklang, ett väldigt fint äktenskap. Hur ska vi hitta tillbaka till det? Det får vi se nu. 

Jonas Gardells syrliga ord till Mark Levengood: "Så ofattbart töntig"

Mark Levengoods nära vän berättar om sin reaktion

Marks goda vän Pirjo Lehmussalmi, besökte intervjun och fick berätta om relationen till Mark. När Malou frågade Pirjo om hon blev förvånad över beslutet svarar hon känslosamt. 

– Ja, det kan man nog säga, jag blev det. Jag fick veta det av Jonas. Det var bara så, okej. Jag är själv skild så att jag vet. Men jag tror att i långa förhållanden kan kärleken ändras till en annan typ av kärlek.

Läs alla våra artiklar om Mark Levengood här.

Det var inte bara svenska folket som blev chockade över parets beslut att separera, utan även nära vännen Pirjo. Bildkälla: Skärmbild/TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!