Johanan Bladh
Johanan Bladh ber om ursäkt efter bilden på magen. - Foto: Instagram/johanna.bladh. Bilden är ett montage.

Johanna Bladh ber om ursäkt efter bilden på magen: "Oerhört synd..."

Johanna Bladh engagerar ofta sina följare, men nu ber hon om ursäkt för en av sina senaste bilder. "Jag vill säga förlåt...", inleder hon sin text.


Den svenska krönikören och influencern Johanna Bladh, 29, har nästan 100 000 följare på Instagram. Där skriver hon bland annat om feminism, kroppspositivism och livet som mamma.

Nyligen skrev Nyheter24 om hur poddaren och medieprofilen Johanna Nordström riktade en känga mot Johanna Bladh.

Johanna Nordström. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

I sin podd "Ursäkta" så broderade Johanna Nordström ut texten mer, och anklagade Johanna Bladh för att ägna sig åt fettfobi.

– Det här är ett community av tjejer, som alla är smala i princip. Som alltid varit enligt normen. Sen blir dom gravida. Föder sitt barn och får bristningar på sin mage, då ska dom göra ett statement av det här. Sitta och vara så "kroppen funkar så fint! Vi kvinnor, vi är bäst", och kallar sina bristningar för tigerränder. Då försöker dom vara så "alla kroppar är vackra". Det är fettfobi. Det är fettfobiskt av dom, men det förstår inte dom, för dom tror att dom kan vara med i nån kroppspositiv rörelse, sa Johanna Nordström.

Johanna Bladh ammade i Nyhetsmorgon

När Johanna Bladh i april ammade i Nyhetsmorgon så väckte det reaktioner på sociala medier då en del menade att det kändes planerat och stageat för att få uppmärksamhet.

I en rad inlägg riktade radioprofilen och poddaren Fredrik Söderholm kritik mot Johanna Bladh, som han menade "kapitaliserande på konstruerad offer-roll". 

Andra profiler som skrev om amningsgate var Vardagsrasismen och Kändisarkommentarer.

Johanna Bladh mötte kritik för bilden på magen

Efter "amningsgate" så la Johanna Bladh i helgen ut en Instagram Story på en mage före och efter en fettsugning. Till bilden skrev Bladh: "Det här gör mig så otroligt förtvivlad. Varför får en kropp som fått barn inte se ut som en kropp som fått barn?".

En följare reagerade då på Johannas inlägg och hörde av sig till Johanna på Instagram, något som först uppmärksammades av Bloggbevakning.

Följaren skrev att hen tyckte att det var fel av Johanna att döma någon som väljer att göra en sån operation.

"Tycker det är så fel att döma och tycker det är tråkigt med hetsen som blivit att man måste älska hur kroppen ser ut efter barn. Man nästan skammas om man inte gör det. Det är inget fel i hur kroppen ser ut men det är heller inget fel i att vilja operera sig", skrev personen bland annat till Johanna.

Johanna Bladh ber om ursäkt

Johanna gick då ut på Instagram Story och bad dels om ursäkt och förklarade sedan lite mer om hur hon resonerat.

"Vill säga förlåt. <3>

Johanna Bladh bad om ursäkt efter bilden på magen. Bildkälla: Instagram/johanna.bladh.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

2 timmar sedan

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

3 timmar sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

3 timmar sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

3 timmar sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

idag 14:40
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.