Aaron Carter
Aaron Carter blev bara 34 år gammal. - Foto: Stella Pictures, Facebook/Jane Carter. Bilden är ett montage.

Så dog barnstjärnan Aaron Carter – hittades i badkar med grönt vatten

I november 2022 hittades Aaron Carter död i sitt badkar. Vattnet var grönfärgat och i badrummet låg avföring på golvet. Nu har rättsläkaren kunnat fastslå Aaron Carters dödsorsak.


Den 5 november 2022 hittades artisten Aaron Carter död i sitt hem i Kalifornien. Den forne barnstjärnan var omgiven av burkar med receptbelagd medicin och flera flaskor av tryckluftsrengöring, något som på senare tid har kommit att bli en populär – och livsfarlig – drog.

Aaron Carter är lillebror till Backstreet Boys-sångaren Nick Carter. Aaron Carter var länge en av Amerikas mest kända barnstjärnor, och mest känd är kanske hans låt "I want candy". Efter en lovande karriär så började det gå utför för Aaron Carter. De sista åren i sitt liv var han beroende av droger. Bildkälla: Stella Pictures.

Aaron Carters mamma Jane delade bilder från platsen där han hittades död

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Aarons mamma Jane delade med sig av aldrig tidigare visade bilder från platsen där Aaron Carter hittades död.

Aaron Carters hem spärrades av. Bildkälla: Stella Pictures.

De hjärtskärande bilderna visar ett badkar fyllt med grönt vatten och avföring på golvet. Jane ville att hela världen skulle se bilderna. Detta då hon och Aarons fästmö Melanie Martin ville att Aarons död skulle utredas mer ordentligt. 

Vad dog Aaron Carter av? Nu är Aaron Carters dödsorsak fastställd 

Nu, flera månader efter att Carter har hittats död, har nu rättsläkaren kunnat fastslå Carters dödsorsak.

Carter drunknade efter att ha tagit det lugnande medlet alprazolam. I USA är det känt som Xanax, men här i Sverige går det oftast under namnet Xanor. 

Aaron Carter missbrukade droger i många år. Bildkälla: Stella Pictures.

Han hade även inhalerat en giftig gas som brukar användas till rengöring. Det lugnande preparatet och gasen i kombination gjorde att han tappade kontrollen i badkaret och drunknade, skriver amerikanska Variety.

Nick Carter om broderns död: "Mitt hjärta är trasigt"

Dagen efter att Aaron Carter hittades död så skrev hans storebror Nick Carter om sorgen han kände.

"Mitt hjärta är trasigt. Trots att min bror och jag hade en komplicerad relation, så har min kärlek för honom aldrig svalnat. Jag har alltid hoppats att han någon dag, på något sätt skulle hitta den hjälp han så desperat behövde". 

Aaron Carter blev 34 år gammal. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!