Edward af Sillén bjuder på underhållning
Edward af Sillén bjuder på underhållning för svenska folket. - Foto: Jessica Gow och Stella Pictures/Roja Studios

Edward af Silléns kärleksliv och barnlängtan: "Eftersom jag själv..."

Regissören och manusförfattaren Edward af Sillén kommer kommentera Eurovision 2023 men det är inte det enda vi kommer få se av Edward under våren.


Regissören och manusförfattaren Edward af Sillén är ständigt aktuell med föreställningar, filmer och tv-program. Edward är en stor källa för svensk tv-underhållning.

Edward af Silléns ålder – hur gammal är han?

Edward af Sillén är född den 25 september 1982. Detta innebär att Edward fyller 41 under hösten 2023.

Edward af Silléns uppväxt – är han adopterad?

När Edward af Sillén var mycket liten adopterades han i Brasilien av svenska pappa Claes och amerikanska mamma Judy. Tillsammans åkte de till Sverige och Edward fick flytta med dem till Bromma, Stockholm. 

I en intervju med DN berättade Edward att han aldrig har känt behovet att söka upp sina biologiska rötter.

– Jag ser ut som mamma Judy och låter som pappa Claes, och jag har liksom inte det där hålet i mig: det finns inget i min barndom som jag måste få ifyllt, sa han. 

Hur länge har Edward af Sillén kommenterat Eurovision?

Edward af Sillén har varit den svenska kommentatorn vid elva tillfällen. Första gången var 2009 när Eurovision hölls i Moskva. 

2023 blir det tolfte året för Edward att kommentera tävlingen. Under 2023 kommer han dessutom göra det tillsammans med Måns Zelmerlöw. I en intervju med Aftonbladet berättade han om hur det känns att få göra detta tillsammans med Måns.

– Det är en ära att ännu en gång få guida tittarna genom årets tv-höjdpunkt, som blir extra lyxig med två Eurovisionvinnare på plats. Loreen på scenen och Måns med mig i båset, sa Edward.

Vem är Edward af Silléns partner?

Tidigare har Edward af Sillén varit hemlighetsfull när det gäller hans kärleksliv men 2021 avslöjades regissörens förhållande under en filmpremiär. På galapremiären av "Utvandrarna" kom Edward tillsammans med Christoffer Zackrisson. Paret hade då varit tillsammans i två år och träffades under pandemin.

– Det här är en riktig pandemikärlek om det finns något som heter så, sa Sillén till Aftonbladet och skrattade.

Edward af Sillén på rödamattan med pojkvännen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Christoffer var däremot inte van med den typen av tillställning och berättade för Aftonbladet att han studerade till att bli läkare.

– Jag jobbar inom sjukvården så det här med kändisfester är något helt annat. Jag blir snart läkare om allt går vägen. Jag har pluggat i fem år nu, sa Christoffer 2021.

Sedan dess har Edward och Christoffer inte synts ihop vid offentliga tillställningar.

Edward af Silléns familj – har han barn?

Edward af Sillén är uppvuxen som ensambarn tillsammans med sina föräldrar Judy och Claes. I en intervju med Aftonbladet berättade Edward om att han har barnlängtan och planerar att adoptera en dag.

– Jag vill gärna ha barn. Jag är mycket barnkär och eftersom jag själv är adopterad finns det en cirkel där att adoptera ett barn, en slags pay forward som kanske kan knyta ihop säcken på ett fint sätt. 

Är Edward af Sillén med i Muren?

Sedan 2020 har Edward af Sillén varit med i SVT:s program "Muren" och kommer även vara det 2023. Edward representerar underhållningspanelen. 

Vad heter Edward af Sillén på Instagram?

Du hittar Edward af Sillén på Instagram under kontonamnet @edwardafsillen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!