​Rickard Sjöberg delar med sig av en traumatisk händelse
​Rickard Sjöberg delar med sig av en traumatisk händelse - Foto: Fredrik Sandberg /Janerik Henriksson/TT

​Rickard Sjöberg om den traumatiska händelsen i Postkodmiljonären: "Föll ihop och dog"

​Rickard Sjöberg har lett TV4:s Postkodmiljonären i nästan 20 år. Nu delar han med sig av den mest traumatiska upplevelserna han varit med om, under sin tid som programledare för programmet.


Rickard Sjöberg är en känd profil och programledare. Han har lett TV4:s Postkodmiljonären i nästan 20 år och är ett känt ansikte för många. Eftersom han jobbat som programledare så länge har han hunnit uppleva en hel del saker.

Han har varit med om både fina upplevelser och en del traumatiska händelser, under sin tid som programledare, vilket även Svensk Dam skrivit om.

I podcasten och Youtubeserien "Tv-fabriken" berättar Rickard Sjöberg för Fredrik Ralstrand om en av de mest traumatiska händelser han varit med om, under sin tid som programledare för Postkodmiljonären.

En av de mest traumatiska händelserna 

En av de mest traumatiska händelserna Rickard Sjöberg  upplevt som programledare var när en man i publiken helt plötsligt föll ihop och dog på plats.

– Han föll ihop, fick ett hjärtfel och dog på studs. Men vi tog ut honom på glasgolvet och gjorde konstgjord andning på honom tills ambulansen kom. Det var mycket tragiskt, alla blev väldigt berörda och chockade förstås, säger Rickard Sjöberg till Fredrik Ralstrand i Tv-fabriken.

Inspelningen av programmet fick avbrytas och man försökte återuppliva mannen. Enligt ambulanspersonalen hade allt som man kan göra, när någon drabbas av plötslig sjukdom, gjorts. Trots det kunde mannen inte räddas, skriver Svensk Dam.

"Det brast helt enkelt"

– Vi fick höra efteråt att han hade längtat till att komma hit och titta på den här inspelningen väldigt länge. Han fick vara här nästan en hel dag och hans vänner berättade för oss att han var lycklig när han dog, säger Rickard och fortsätter:

– Han hade förmodligen dött redan på läktaren. Det brast helt enkelt.

TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!