Runar Sögaard
Runar Sögaard är idag hemlös. - Foto: Mikael Fritzon/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Det gör Runar Sögaard idag: "Jag är hemlös"

Runar Sögaard berättar nu att han är hemlös då han inte kunde bo kvar i sin tillfälliga bostad där hans liv minst sagt blev kaosartat.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Runar Sögaard, 55, släpptes nyligen fri efter att ha suttit fängslad i ett år och tre månader, då han dömts för bokföringsbrott och grovt skattebrott. Runars dagar i fängelse var långt ifrån problemfria. Den norska predikanten tvingades byta anstalt flera gånger.

Runar ställde in sig på anstalten Svartsjö. Där ska han ha varit irriterad på att fängelsechefen inte var kristen, försökt rymma och bråkat med andra intagna om text-tv.

Rickard Olsson lever i en bod på sin tomt: "Jag vill ha ett hem"

Runar Sögaard. Bildkälla: Stella Pictures.

Runar Sögaard satt i fängelse 

Efter flera varningar så fick han flyttas till fängelset i Täby. I juni lämnade han Täby, och på egen begäran hamnade han på anstalten Asptuna. 

Dramatiken bakom murarna fortsatte för Runar, som bland annat har hungerstrejkat, bråkat med andra intagna och dragit på sig flera varningar.

Efter att ha fått avtjäna sluttampen av sitt straff på anstalten Beateberg i Stockholmsförorten Huddinge, så var det dags för ännu en flytt till annan anstalt.

Runar Sögaard. Bildkälla: Mikael Fritzon/TT Bild

Aftonbladet rapporterade då att Runar dels fått sitta över en vecka i isoleringscell efter att bland annat ha varnats för att ha varit hotfull. Han ska även ha sagt att "smockorna hänger i luften" på avdelningen.

Sista anhalten innan muck för Runar blev anstalten Storboda, som har högre säkerhetsklass än Beateberg. På Storboda sitter bland andra fångar som John "Lasermannen" Ausonius och Jackie Arklöv.

Anstalten Storboda i Sigtuna utanför Stockholm. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Det gör Amanda Bynes idag: "Bor på gatan"

Vad gör Runar idag? 

Sedan Runar har kommit ut i samhället igen så har han börjat jobba som krönikör på den kristna högerradikala tidningen Svenska Morgonbladet. Utöver det så skriver han böcker i ett rasande tempo, och förskotten på böckerna är det som får hans vardag att gå runt rent ekonomiskt.

Runar Sögaard. Bildkälla: Stella Pictures.

Men någon bostad har Runar ännu inte. I en intervju med Aftonbladet så berättar Runar att han idag är hemlös.

– Jag är hemlös, jag sov i bilen härom natten. Jag hade ju en tillfällig bostad, men där har det bara varit kaos, som vilda västern, massa dödshot och polisinsatser så där ville jag inte bo. Man kan ju säga att det händer mer här ute än i isoleringscellen, berättar Runar för Aftonbladet.