Gunhild Stordalen
Gunhild Stordalen har hamnat i bråk i Norge. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Det gör Petter Stordalens ex-fru Gunhild idag – hamnat i storbråk i Norge: "Aggressiv"

Petter Stordalen var tidigare gift med Gunhild Stordalen. Idag är Petter gift med Märta Elander Wistén, men vad har hänt med Gunhild?


Gunhild Stordalen, 44, släppte sin bok ”Min medicin” i januari. I boken skriver Gunhild, som är läkare i grunden, om de saker som hon önskar att hon vetat tidigare i livet. 

I sin bok skriver Stordalen att hon har fått upp ögonen för "de fem pelarna": sömn, mat, träning, vila och närhet. Stordalen, som har den allvarliga sjukdomen sklerodermi, skriver att hon "kanske inte hade blivit dödssjuk" om hon då ägnat sig åt de fem pelarna.

Cathrine Krøger sågade Gunhild Stordalens bok i norska Dagbladet

Det fick sjuksköterskan och recensenten Cathrine Krøger att reagera. Hon tolkade Stordalens ord om hennes sjukdom som att den skulle vara självförvållad. Cathrine Krøger recenserade boken för norska Dagbladet, och skrev att boken är "så ytlig och opålitlig att den nästan är pinsam" och att den "hade kunnat skrivas av en 16-årig bloggare".

Gunhild Stordalen. Bildkälla: Stella Pictures.

Gunhild Stordalen och Cathrine Krøger möttes i en debatt i NRK:s radioprogram Dagsnytt 18 i början av januari, och i det direktsända programmet gick Gunhild Stordalen till attack mot Cathrine Krøger.

– Jag tror inte att du har läst boken, sa Gunhild Stordalen då.

– Det får du tro som du vill, svarade Cathrine Krøger då.

Gunhild Stordalen och Cathrine Krøger rök ihop. Bildkälla: NRK

Gunhild Stordalen gick ut med ursäkt

På sociala medier riktades hård kritik mot Gunhild Stordalen, och hennes attack mot Cathrine Krøger blev omskriven i hemlandet. Gunhild Stordalen gick ut med en ursäkt, där hon skrev att hon betett sig aggressivt mot Cathrine Krøger.

"Det är hennes jobb och jag måste tåla både positiv och negativ input när jag kliver in i det offentliga rummet", skrev Stordalen i sin ursäkt, något som rapporterades av Bok365.

Gunhild Stordalen gick ut med en ursäkt. Bildkälla: Stella Pictures.

Gunhild Stordalen tycks känna sig missförstådd, för i sin ursäkt så förklarade hon närmare vad det var som fick bägaren att rinna över när hon mötte Cathrine Krøger i debatten.

Cathrine Krøger skrev i sin recension av boken att Stordalen menade att allvarlig sjukdom är självförvållad, men Gunhild Stordalen menade själv att det inte var vad hennes budskap.

Cathrine Krøger tror att det var ett PR-trick

Cathrine Krøger misstänker att det hela var ett PR-trick från Gunhild Stordalen.  

– Jag blev förvånad över att en professionell person som Gunhild Stordalen kunde agera så oprofessionellt i en debatt, och jag tror henne när hon säger att hon är ledsen. Å andra sidan utesluter jag inte att det hela kan vara ett genidrag. Hon får mycket PR för en dålig bok. Först genom att vara chockerande oförskämd efter att ha fått kritik för en spännande liten bok. Och säkra sedan ett nytt inlägg genom att säga förlåt, sa Krøger till norska Börsen.

Gunhild Stordalen var gift med Petter Stordalen

Gunhild Stordalen var tidigare gift med den norska hotellmagnaten och entreprenören Petter Stordalen. Paret träffades år 2006, och sommaren 2010 gifte sig. 

Men efter 14 år tillsammans gick paret den 10 november 2019 ut och berättade att de separerar. Efter skilsmässan så köpte Petter en lyxvåning till Gunhild.

Petter och Gunhild Stordalen var tidigare gifta men gick skilda vägar 2019. Bildkälla: Stella Pictures.

För våningen, som är 252 kvadratmeter stor, så betalade Petter hela 29 miljoner kronor. Men då är det också fyra sovrum, fyra vardagsrum, fem eldstäder och två badrum, skrev Nettavisen.

Efter skilsmässan har Petter gått vidare och gift sig med svenska Märta Elander Wistén, 33.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!