Finska radioduon fick utbrott på Loreen
Finska radioduon fick utbrott på Loreen. - Foto: Jessica Gow/TT och Martin Meissner

Finska radioprofilerna rasar på Loreen: "Hatar henne så mycket"

Vinsten i Eurovision Song Contest 2023 stod mellan Sverige och Finland och Loreen vann. Här får finska radiokanalen utbrott på Loreen och Sverige...


Under våren har svenska artister framfört låtar för svenska folket för att sedan rösta fram en vinnare som skulle representera Sverige i Eurovision Song Contest. För andra gången vann Loreen Melodifestivalen, och den här gången med bidraget "Tattoo".

Loreen under sitt framträdande i Eurovision Song Contest. Bildkälla: Heiko Junge

Förra lördagen var det dags för Loreen att tävla i Eurovision Song Contest och svenska folket var nervösa inför den kommande tävlingen. Det finska bidraget "Cha Cha Cha" som framfördes av Käärijä var en storfavorit hos tittarna och det var ingen självklarhet vem som skulle vinna.

Sekunderna innan resultatet avslöjades. Bildskärm: Skärmbild/SVT

Loreen vann Eurovision för andra gången

Årets Eurovision Song Contest avslutades med att Loreen vann juryrösterna medan Käärijä vann tittarnas röster. Med en marginal mellan Käärijä och Loreen på 186 poäng tog Loreen hem vinsten med 243 poäng. 

Detta resulterade i att Loreen stod som vinnare för andra gången på Eurovisionscenen och att Sverige blir landet som leder Eurovision Song Contest 2024.

Loreen på väg till scenen efter att hon fick reda på att hon vann. Bildkälla: Martin Meissner

Däremot har det blivit en del missnöjda reaktioner efter Loreens vinst, speciellt från Finland. SVT Nyheter, som var på plats efter vinsten var avgjord, träffade Sonja som är från Finland och frågade vad hon tyckte om att Loreen vann.

– Publiken sade sitt, och det är det bidraget som borde vunnit.

Finska radiokanalen Yle X3M utbrott efter Loreens vinst

Ett annat finskt forum som har uttryckt sina känslor kring att Loreen vann var finska radiokanalen Yle X3M som programleddes av Malin Enkvist och Isabel Grönroos. Efter vinsten har det cirkulerat ett klipp från TikTok där Malin och Isabel diskuterar svenska vinsten.

– Det är landssorg. Jag kan inte fatta att, alltså rent ut sagt, fuck Loreen. Jag hatar henne så mycket, sa programledaren Malin Enkvist. 

– Men alltså mitt hat mot Loreen är inte hälsosamt, sa Isabel efter en lång diskussion om hur Loreen inte förtjänade att vinna. 

Tjejerna var upprörda efter svenska vinsten. Bildkälla: Skärmbild/TikTok

Vidare fortsatte Malin att försvara att de finska Eurovisionfansen har blivit "dåliga förlorare" efter förlusten förra lördagen.

– Och vet du vad jag är mest arg på? Svenskarna som nu säger att vi är dåliga förlorare. "Varför är ni så dåliga förlorare, hon vann". Er låt var skit! Den var dålig!, skrek Malin. 

Tjejerna får utbrott på Sverige och Loreen. Bildkälla: Skärmbild/TikTok

Flera på svenskar på Twitter har uppmärksammat klippet och tycker att tjejerna är roliga och klockrena. 

Vad tycker du?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!