Let's Dance röstning ifrågasätts efter lördagens resultat
Let's Dance röstning ifrågasätts efter lördagens resultat. - Foto: Skärmbild/TV4

Let's Dance 2023: Tony Irwings ilska efter Charlotte Kallas finalplats: "Ni ger fan i att rösta..."

Under lördagen blev det klart vilka två kändisar som blev klara för final i Let's Dance 2023. Däremot är det många som visar sitt missnöje över att Charlotte Kalla är kvar.


Under lördagen var det dags för säsongens semifinal i Let’s Dance där de tre kvarvarande dansparen skulle bli två, och kvällen bjöd på show, glädje och sorg. De tre kändisarna som tävlade om en finalplats i lördags var Hampus Hedström, Charlotte Kalla och Renaida Braun

De tre som tävlade under semifinalen av Let's Dance 2023. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Till skillnad från de tidigare veckorna så blev det ingen duell mellan dansparen med minst röster efter lördagens tävling, vilket gjorde att poängen under kvällen blev mycket viktigare för de tävlande. 

Första dansen som framfördes var "revanschdansen", där de tävlande skulle göra om ett dansnummer som tidigare under tävlingen inte gått så bra. Kvällen bjöd på höga poäng för hela skaran men juryn var eniga om vem som borde lämna innan finalen. 

Renaida Braun åkte ut ur semifinalen i Let's Dance 2023

Juryn var eniga om att deltagarna gjorde en makalös, unik semifinal och levererade sitt allra bästa. Men när gissningen kommer om hur kvällen kommer gå så är Tony Irwing säker på sin sak.

– Alla tre gör en fantastisk semifinal men jag går efter hur vi har dömt och tror att folket har röstat. Med det sagt tror jag att det är Renaida och Hampus som går vidare, sa han under Let's Dance resultatshow. 

Tony Irwing var säker på hur kvällen skulle sluta, men denna gång var det fel. Bildkälla: Skärmbild/Instagram

Charlotte blev däremot den första som gick vidare till finalen, vilket gjorde att det stod mellan Hampus och Renaida om en sista finalplats. Kvällen slutade med att Hampus gick vidare och Renaida fick lämna precis vid målsnöret. 

Tony Irwing ryter ifrån i hans krönika på TV4

Under söndagsmorgonen publicerade Tony Irwing en krönika om lördagens semifinal med rubriken "WTF! Hur tänkte ni nu?", där han skrev att svenska folket trotsade juryns expertis och röstade med hjärtat i stället för prestation.

"Ni trotsade juryns bedömningar och valde med era hjärtan. Ni slängde ut Renaida ur tävlingen, inte på grund av att hon dansade dåligt, utan enbart på grund av att ni favoriserade en gravid skidlegend."

Tony Irwing under resultatshowen av Let's Dance 2023. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Vidare avslutade han artikeln med att uppmana följarna att rösta rätt under finalen så att rätt person vinner.

"Nu vill jag säga till dig att när dessa två kliver ut i rutan nästa vecka är det otroligt viktigt att ni ger fan i att rösta från hjärtat och se till att rätt person vinner. För deras dansprestationer."

På Instagram var det flera tittare som kritiserade utfallet och att Renaida åkte ut och jurymedlemmen Dermot Clemenger blev ett offer för irritationen i kommentarsfältet. Efter att ha kommenterat några hjärtan på ett Instagraminlägg om Renaidas förlust fick han kritik.

Dermot Clemenger försvarar tävlingen regler i kommentarsfältet. Bildkälla: tv4letsdance/Instagram

Vad tycker du om vem som åkte ut under lördagens semifinal?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!