Tittarna i sorg när Tareq lämnar Trädgårdstider
Tittarna i sorg när Tareq lämnar Trädgårdstider. - Foto: Stella Pictures/Stefan Lindblom och Christoffer Lomfors /SVT

Trädgårdstider 2023: Tareq Taylors avsked får tittarna att bryta ihop: "Ingen kan ersätta..."

Efter 14 år i Trädgårdstider lämnar Tareq Taylor programmet. Nu reagerar följarna på sociala medier med sorg.


Den kända kocken och tv-personligheten Tareq Taylor är en folklig favorit för de svenska tv-tittarna. Under de senaste åren har Tareq bjudit på sin personlighet och sina matlagningskunskaper i flera olika program, bland annat som kocken i “Stjärnorna på slottet”.

Tareq var dessutom julvärd 2021. Bildkälla: Stella Pictures/Peter Grannby

Däremot blev det klart tidigare i mars att Tareq inte kommer medverka i årets säsong av “Stjärnorna på slottet”. I ett pressmeddelande från SVT berättade de att han tackade nej.

– Tareq tackade nej det här året då han helt enkelt inte fick ihop sitt schema vid inspelningsperioden, säger Anna-Maria Nildén, projektledare på SVT, i ett pressmeddelande.

Tidigare under året annonserades det att Tareq skulle flytta från Malmö till Stockholm. Bildkälla: Stella Pictures/Peter Grannby

Tareq Taylor sista säsong av Trädgårdstider

De senaste nio åren har Tareq dessutom varit en av programledarna för det populära programmet "Trädgårdstider." Under nio år har Tareq bjudit på somriga recept och ett gott humör. Tillsammans med Pernilla Månsson Colt (2009), John Taylor (2010), och Malin Persson (2015) har de bjudit in tittarna för att bli inspirerade av trädgårdens möjligheter.

Men under april annonserade Tareq att han inte skulle fortsätta sin resa med "Trädgårdstider"-gänget. I ett långt Instagraminlägg skrev han om sin sorg att lämna programmet.

"Det här året så måste jag tyvärr på grund av logistiska skäl meddela att jag inte kommer att vara med i Trädgårdstider nästa år. Vi har helt enkelt inte lyckats att få ihop det på grund av det långa pendlingsavstånden mellan Stockholm och Eslöv. Det har inte varit ett lätt beslut för någon av oss, men efter många olika försök med att hitta tider och dagar så stod det klart att det var så här det fick bli."

Under tisdagen släpptes det sista avsnittet med Tareq och tittarna fick ta del av när gänget tog avsked av sin trädgård och går igenom arbetet de har slutfört genom säsongen. 

John och Tareq pratade om vad de har gjort tillsammans under årets säsong i trädgården. Bildkälla: Skärmbild/SVT

Dessutom fick tittarna ta del av Tareqs tips för den perfekta konsistensen på scones. Ett recept han lärde sig i Australien.

Tareq bjuder John på sina scones. Bildkälla: Skärmbild/SVT

Under gårdagen publicerade Tareq ett Instagraminlägg där han delade med sig av det sista avsnittet. I inlägget tackade han för sig, tackade "Trädgårdstider" och alla som har tittat genom åren. Flera av tittarna kommenterade inlägget och visade sina känslor kring Tareqs avsked av "Trädgårdstider".

Tittarna berättar för Tareq om hur ledsna de är över att han inte kommer vara med i programmet under nästa säsong. Bildkälla: tareqtaylor/Instagram

Tareq kommer nu att ersättas av danska stjärnan Adam Aamann.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!