Amanda och Elin i Robinson 2023
Amanda och Elin i Robinson 2023. - Foto: TV4

Robinson 2023: Tittarna i tårar efter Elins ord till Amanda: "Borde finnas en gräns, TV4"

Robinson 2023 lider mot sitt slut med den stundande finalen på söndag den 28 maj. Intrigerna i programmet har fortsatt, och deltagaren Pernilla Block tycks inte stå särskilt högt i kurs hos tittarna.


Massiv kritik mot Pernilla Block i Robinson 2023

Pernilla Block, 50, är köksinredaren från Fiskebäckskil som har engagerat tittarna från sin första stund i Robinson 2023 – och det har inte varit i särskilt positiva ordalag som Pernilla har omnämnts. 

Pernilla har nämligen mötts av massiv kritik från flera Robinson-fans som menar att hon varit falsk och kört med riktiga fulspel.

Pernilla Block har inte riktigt gått hem i stugorna. Bildkälla: TV4

Inte heller på Robinson-ön har Pernilla varit någon jättefavorit. Under ett av veckans avsnitt så röt deltagaren Dennis Boelius ifrån.

– Det har varit mycket skitsnack från Pernilla under en lång tid. Hon sviker folk och hugger folk i ryggen. Hon är en riktig orm här. Vi andra har liksom bitit ihop under en lång tid, sa Dennis Boelius.

Robinson-deltagarens ord om Pernilla: "Bedrövlig"

Amanda Eliasson stöttas av Elin Ambrosiani i Robinson 2023

På Instagram har TV4 nu delat ett klipp från programmet där vi får se hur deltagaren Elin Ambrosiani peppar Amanda Eliasson

Amanda Eliasson. Bildkälla: TV4

Under ett samtal som äger rum på stranden så berättar Amanda att Pernilla sagt till Amanda att hon har ett stort ego. Pernilla menade även att det är svårt att lära känna Elin då Pernilla anklagar henne för att ha "en fasad" och "vara så glad hela tiden".

– Får inte jag vara glad?, frågar sig Amanda.

Elin Ambrosiani hyllas av tittarna för sina ord till Amanda. Bildkälla: TV4

Elin berättar då för Amanda om något som kallas för genuskontraktet, som är ett begrepp inom feministisk forskning, skapat av historikern Yvonne Hirdman.

– Genuskontraktet är när kvinnor bryter de sociala reglerna för hur man ska bete sig. Det vill säga, om du tar plats, om du är högljudd, om du är en dålig mamma. Då bestraffar kvinnor dig för det. Om män beter sig omanligt så bestraffar män dom för det. Du bryter dom sociala reglerna hela tiden Amanda. För du är stark. Du är framåt. Du tar mycket plats. Du kommer att bli bestraffad för att du beter dig så, säger Elin.

– Jag vill verkligen att hon ska förstå att hon är fantastisk. Hon är stark. Hon kommer komma så himla långt om hon bara fortsätter vara sig själv. Att det ska komma någon och trycka ner henne på det där sättet, det måste hon förstå att hon får inte låta det hända, säger Elin i en synk.

– Du är fantastisk, säger Elin senare till Amanda.

Tittarna stöttar Amanda och Elin i Robinson 2023: "Tårögd" 

I kommentarsfältet så stöttas nu både Elin och Amanda av tittarna, och flera är det som skriver att de tycker att TV4 borde dra en gräns för hur mycket mobbning en del deltagare har fått utstå. Flera tittare skriver att de blev oerhört berörda, och även tårögda, av Elins ord till Amanda.

"Heja Elin som stöttade Amanda på ett så värdigt och föredömligt sätt."

"Åh Elin. Vi tittar på Robinson med våra två döttrar 9 och 12 år. För att det är underhållande men det leder ofta till diskussioner här hemma om hur människor är, funkar, varför de säger si och så och hur man kan göra istället. Det du sa idag Elin, gjorde mig tårögd. Jag sa till mina flickor-lyssna nu tjejer för det här kan vara bland det viktigaste ni har hört. Så hävla fint av Elin att stå upp för Amanda och det du sa-alla tjejer borde få höra det"

"Heja Elin vilken reko tjej du är som står upp för Amanda. Du är så klok som inte lyssnar på dom falska damerna"

Flera var det även som riktade hårda kängor mot både Pernilla och Sanna som de menar ägnar sig åt mobbning. "Fick så ont i magen av dagens avsnitt" och "Ville slå sönder tv:n" var några reaktioner på Pernilla och Sannas beteende i programmet.

Robinson 2023 har minst sagt engagerat tittarna. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Finalen av Robinson sänds på TV4 nu på söndag klockan 21.00.

Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om Robinson 2023.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

igår 15:17
Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

igår 15:13
Jeremy Clarkson och hustrun Lisa Hogan besökte Sverige och Danmark – och en bild från parets semester väckte starka reaktioner hos de engagerade följarna...

Vill ta Norrbotten "ut i världen"

igår 14:46
Artister med rötterna i Norrbotten, Sápmi och de nationella minoriteterna ska lyftas i Norrbottensmusikens nya permanenta verksamhet Norrbotten World. Det beskrivs som ett "verktyg för att ta Norrbotten ut i världen och dessutom välkomna världen till Norrbotten".

Tv-toppen: Flest ville se Anjas seger

igår 14:36
Finalen i SVT:s "Mästarnas mästare" sågs av flest tittare förra veckan. 1,4 miljoner ville se Anja Pärson ta hem hela kalaset. Tvåa på listan är TV4:s Masked singer".