Artist kokain Mariatorget
En känd svensk artist stoppades av polis på Mariatorget i Stockholm. - Foto: TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Känd svensk artist tog kokain på Södermalm mitt på dagen – nu faller domen

En svensk manlig artist som är medlem i ett av landets största band stoppades i höstas på Mariatorget i Stockholm. Där stod det klart att han tagit kokain. Läs mer om domen här.


Det var en lördagseftermiddag i oktober 2022 som en välkänd svensk artist stoppades av polis på Mariatorget i Stockholm. 

Den manliga artisten, som är i 20-års åldern, körde en elsparkcykel med en passagerare ombord. Polisen bestämde sig för att stoppa artisten då det inte är tillåtet att åka två på en elsparkcykel.

Artisten döms nu för ringa narkotikabrott. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Då märkte polisen att artisten hade röda ögon, var fnittrig, talade långsamt och var slö i sina rörelser.

Ett snabbtest av artistens urin visade positivt på både THC och kokain, och artisten erkände brott under förhör.

Mariatorget i Stockholm. Bildkälla: Stella Pictures.

Artisten döms för ringa narkotikabrott

Nu står det klart att artisten döms för ringa narkotikabrott. Straffet blir 30 dagsböter om 190 kronor, alltså totalt 5 700 kronor. 

Eftersom fängelse ingår i straffskalan för brottet ska artisten betala lagstadgad avgift till brottsofferfonden, och den summan landade på 800 kronor, står det att läsa i domen. 

Artisten är medlem i ett av Sveriges största band, som under sin karriär har vunnit flera prestigefyllda priser. På Spotify har gruppen miljontals spelningar.

/
THC
Relaterat
Senaste nytt

"Only murders in the building" får ny säsong

Irma Lehtsalo om framgången: "Jag är jag"

1 timme sedan
Efter att ha utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer berättar Irma Lehtosalo om framgången på sociala medier tillsammans med Markoolio. – Nu har hon över 300 000 följare på Instagram, berättar sonen.

Lasse Berghagens chockbesked i "Vilket liv" gör Renée Nyberg stum

3 timmar sedan
Lasse Berghagen gästar "Vilket liv" i TV4 och där avslöjas den ena hemligheten efter den andra. En sak som Lasse väljer att dela med sig av får Renée Nyberg att skrika rakt ut för att sedan bli helt stum.

Premiär på Operan efter dödsolyckan

idag 17:34
Efter dödsolyckan på Kungliga Operan för snart två veckor sedan välkomnas publiken nu tillbaka igen, enligt ett pressmeddelande.

Lernström: "Idol" kommer alltid vara intressant

idag 16:02
Ett startfält med unga och ambitiösa finalister är redo för höstens "Idol". Samtidigt ryker flera stora program på TV4 när kanalen skär ner. Jag tror att tittarna kommer att gilla deltagarna och deras berättelser, säger programledaren Pär Lernström.

Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln: "Otroligt kränkande"

idag 15:20
En artikel om Pernilla Wahlgren i Aftonbladet fick följarna att gå i taket. En av de som har reagerat starkt på rubriken är TikTok-stjärnan Sanna Dollan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.