Loreen
Loreen har varit i rampljuset i nästan 20 år. Se hennes otroliga förvandling här.

Loreen då och nu – bilderna avslöjar stjärnans otroliga förvandling

Den 16 oktober fyller Loreen 40 år. Sedan genombrottet 2004 har det gått nästan 20 år. Och Loreen har minst sagt förändrats sedan dess. Se bilderna här!


Loreen Talhaoui, 39, är historisk. Hon är den första svenska kvinna som har vunnit Eurovision två gånger – första gången var år 2012 med megahiten Euphoria, och år 2023 så kammade hon hem Eurovision-vinsten ännu en gång. Då med bidraget Tattoo.

Loreen hamnade på en andra plats i Idol år 2004. Bildkälla: Bertil Ericson/TT Bild
Loreen med resten av Idol-gänget år 2004. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

De flesta minns nog att Loreen faktiskt blev känd för svenska folket redan år 2004. Då tävlade hon i Idol – och kom fyra. Vann det året gjorde Daniel Lindström. Darin kom på en andra plats i Idol, vars jury då utgjordes av Peter Swartling, Kishti Tomita, Daniel Breitholtz och Claes af Geijerstam.

Loreen år 2004. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Så har Loreen förändrats på 20 år 

Loreen har snart befunnit sig i rampljuset i 20 år, och det betyder att hennes stil minst sagt förändrats under tiden. Hon har hunnit vara blond, korthårig, långhårig, och allt där emellan. Utöver det så har hennes garderob givetvis förnyats sedan genombrottet.

Loreen år 2004. Bildkälla: Stella Pictures.

Loreen år 2016, med kort svart hår. Bildkälla: Stella Pictures.
Loreen 2017. Bildkälla: Stella Pictures.
År 2018 anlände Loreen till Polarpriset med blond kalufs och en "nakenklänning". Bildkälla: Stella Pictures.
En blond Loreen år 2018. Här var håret i en snygg snagg! Bildkälla: Stella Pictures.
Loreen på Polarpriset år 2019. Bildkälla: Stella Pictures.
Loreen 2021. Bildkälla: Stella Pictures.

Så tränade Loreen inför Eurovision

Loreen har alltid varit en flitig gymbesökare. Redan år 2012, i samband med Euphoria och Mello, så tränade Loreen flera timmar om dagen. 

Loreen 2023. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Och det har hon fortsatt med. I flera intervjuer berättade Loreen tidigare i år om anledningen till att hon legat i sådan hårdträning. Loreen är uppe och hoppar 05.30 för tuffa tränignspass. Hon tränar bland annat boxning, yoga och dans. 

— Jag är lite som Zlatan, det ska vara blod, svett och tårar. Det är inte alltid kul att gå upp halv sex på morgonen. Jag har ändrat min kost, eftersom jag jag ser kroppen som ett verktyg att förmedla vad jag vill säga. I'm killing myself!, sa Loreen till TT.

Loreen med lugg och läppstift 2023. Bildkälla: Stella Pictures.
Loreen 2023. Bildkälla: Fredrik Persson/TT Bild
Loreen kör nu med långt hår och en lite rockigare stil. Här ser vi henne i Liverpool 2023. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Loreen om sin klädstil och sina naglar

I en intervju med Elle i våras berättade Loreen hur hon tänker när det kommer till kläderna. Trendsättaren Loreen har alltid blivit omskriven för sina modiga och vågade stilval.

– Jag är intuitiv och måste känna mig bekväm i de kläder jag har på mig. Är jag inte det så märks det och det påverkar framträdandet. Därför klär jag mig i det jag alltid klär mig i "cause I´m always fashion darling!", sa Loreen till Elle.

Utöver sin stil så har Loreens långa naglar ofta väckt uppmärksamhet. Kreatören bakom Loreens långa klor heter Danielle Lundgren, och på Instagram finns hon under namnet @nailsbyfrikiki. 

Där har hon lagt ut flera filmer och videos som visar den coola processen med att skapa Loreens fantastiska naglar.

Här kan du läsa mer om Loreen – hennes otroliga karriär, privatlivet och pengarna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!