Hur mycket tjänar popstjärnan Miss Li?
Hur mycket tjänar popstjärnan Miss Li? - Foto: Maja Suslin/TT och Anders Wiklund/TT

Miss Li – så mycket tjänar popstjärnan

Miss Li slog igenom 2006 och har sedan dess släppt ett stort antal album. rekordet var tre album på ett år. Det senaste året har hon haft två superhittar på Sverigetoppen. Nu gör hon även Sveriges officiella fotbolls-VM låt. Men hur mycket tjänar hon?


Miss Li eller Linda Karlsson, som hon heter när hon inte är i det offentliga, håller sig ständigt aktiv med turnéer och skivsläpp. Nu är hon aktuell då hon gör Sveriges officiella låt inför Dam-VM i fotboll, som avgörs i Australien och Nya Zeeland. Låten har namnet "Våran sång".

– Hela mitt liv kretsade runt fotboll från att jag var 6 till 17 år. Jag tränade varje dag, gick fotbollsgymnasiet, åkte på elitläger och värvades till allsvenskan. Sen kom skador emellan och jag började skriva musik istället. Det känns verkligen som att cirkeln sluts nu när jag får släppa denna VM-låt, peppa fansen, heja fram landslaget och samtidigt berätta om min egen resa, säger VM-artisten Miss Li, till Svenska fotbollsförbundet.

En av Sveriges största artister

Med en bra bit över 200 miljoner streams på streamingtjänsten Spotify är Miss Li en av Sveriges största artister. Bara det senaste året har hon haft två hitsinglar på Svensktoppen med låtarna "Hälsa gud" och "Ålderdomshemmet". Miss Li berättade i en intervju med Aftonbladet att hon är en perfektionist och att det därför ibland är svårt att leva upp till kraven hon sätter på sig själv.

– Jag har vuxit in i en roll som ”duktiga flickan”. Jag tar på mig att allt ska vara perfekt och bra. Det är nog hårt att leva upp till de konstanta kraven, säger Miss Li till Aftonbladet.

Miss Lis Lön

Hur mycket tjänar Miss Li? Under 2021 hade Miss Li, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 926 100 kronor. Fördelat på 12 månader landar månadslönen på 77 175 kronor.

Läs mer: Anis don Deminas galna miljonregn – så mycket pengar drar mångsysslaren in

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!