Olivia Lobatos om kopplingen till Tomas Ledin: "Inte alls lyssnat på hans musik"
Olivia Lobato uppträdde bland annat på Lollapalooza 2023 i Stockholm. - Foto: Magnus Andersson/TT & Björn Larsson Rosvall/TT

Olivia Lobato om kopplingen till Tomas Ledin: "Inte alls lyssnat på hans musik"

Olivia Lobato fick sitt stora genombrott på plattformen Tiktok 2021 med låten "Syrener" som kom att bli en sommardänga. Den 19-åriga artisten berättar om den nya ep:n och hur hon aldrig lyssnat på Tomas Ledin.


Olivia Lobato ålder

Olivia Lobato föddes den 19 februari 2004, vilket innebär att hon fyller 20 år under vintern 2024. Hon tog studenten i år och på hennes Instagram kunde man se henne fira milstolpen med sina vänner. 

Olivia Lobato familj

Olivia Lobato flyttade till Brasilien med familjen när hon var fem år gammal. Fyra år senare återvände familjen till Stockholm. Hennes familj består av mamma Eliana, pappa Rodrigo, storasyster Maria och katterna Dino och Cleo, skriver Tovemagazine

Hon är från Tyresö utanför Stockholm.

Allt om Jill Johnson: Barn, pojkvän och längd

Olivia Lobato turnéer

Olivia är just nu aktuell med sin sommarturné. Här kan du se var och vilka datum hon spelar:

Olivia Lobatos kommande ep heter "Det mesta regnar bort", inspirerad av Tomas Ledins klassiska låt från 1982. 

– Man har ju hört ”sommaren är kort, det mesta regnar bort” ganska ofta, men det känns bra att använda ”Det mesta regnar bort” lite extra, eftersom den meningen har en fin betydelse. Det regnar bort, det går över, det försvinner, säger Olivia Lobato till Aftonbladet.

Olivia Lobato om Tomas Ledin

När den unga artisten fick frågan av Aftonbladet om hon lyssnat mycket på Tomas Ledin berättar hon att det aldrig fanns någon tanke på att hylla den drygt 50 år äldre kollegan. 

– Jag har inte alls lyssnat på hans musik. Jag kommer från en helt annan generation, så det är kanske inte så konstigt, men det är en väldigt bekant titel. Låten har levt vidare, jag har ändåkoll på den utan att jag vet var den kommer ifrån, säger hon.

Olivia Lobato Tiktok

Olivia fick sitt genomslag via Tiktok där låten "Syrener" fick stor spridning 2021. Idag har låten över 29 miljoner lyssnar på Spotify.  

Till Aftonbladet berättar hon om genomslaget och varför hon tror att låten "Syrener" blev så populär på plattformen Tiktok.

– Vem som helst kan verkligen lägga upp vad som helst där som kan blir viralt. Det finns nog inga bra tips för hur man går till väga, men jag skulle nog säga att du ska lyssna på dem som följer dig. Om de önskar någon video är det bra att göra den, man är ju så nära sina följare, säger hon.

Olivia Lobato partner

Det är okänt om Olivia har en partner just nu. Hur kärlekslivet ser ut vet bara artisten själv.

Olivia Lobato instagram

Här kan du följa Olivia Lobato på Instagram: @olivia.lobato

Zara Larsson om sina nakenbilder: "Okej, lyssna..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!