Det ser ut som att flera artister backar Hoojas beslut att ta avstånd från Rockbjörnen i år.
Det ser ut som att flera artister backar Hoojas beslut att ta avstånd från Rockbjörnen i år. - Foto: Jari Kantola/Stella Pictures/Caisa Rasmussen/TT

Ännu ett band som sluter upp bakom Hooja – bojkottar Rockbjörnen

Efter Hoojas beslut att ta avstånd från Aftonbladets "Rockbjörnen" 2023 har fler artister kommit ut med meddelandet att de också bojkottar prisutdelningen.


Tidigare under veckan skrev Aftonbladet en avslöjande artikel som rörde upp en hatstorm utan dess like på internet. Tidningen röjde nämligen den populära elektroduon Hoojas identiteter.

Musikgruppen har gjort sig känd med sin dansanta musik och ikoniska klädsel som täcker deras kroppar från topp till tå. Och när duons anonymitet blåstes bort utan deras samtycke, var det inte bara Aftonbladets läsare som reagerade starkt – även andra svenska musiker luftade sina åsikter om saken. 

Bland annat svarade bandet Bolaget med att ta avstånd från Aftonbladets musikprisutdelning Rockbjörnen 2023, som både musikgruppen själva och Hooja båda var nominerade till. 

Läs mer om Bolagets Bojkott av Rockbjörnen: "Respektlöst mot Hooja"

Flera hoppar på bojkott-tåget efter Hooja-avslöjandet

Popbandet Hemliga Klubben ville också lägga ett mynt i bojkott-maskinen.

Det var på torsdagen som bandet skrev att de tyckte Aftonbladets artikel var "respektlös" och ifrågasatte journalistiken i det hela.

Hemliga Klubben bildades 2018 och har släppt en rad låtar samt ett debutalbum titulerat "Tills Alla Glömt Oss". 

Popgruppen var även nominerat till Rockbjörnens "Årets nykomling" 2021.

Foto: hemligaklubbenofficial på Instagram


Hemliga Klubbens bandmedlemmar: Gustav Gällhagen, Adele Cechal och Mattias Jonsson. Foto: Jari Kantola/Stella Pictures

Kan vi vänta oss en domino-effekt från detta?

Än så länge är det bara Bolaget och Hemliga Klubben som ställer sig bakom Hoojas beslut att ta avstånd från Rockbjörnen 2023. Huruvida flera artister kommer läggas till i den listan återstår att se. Men september är fortfarande en bit bort...

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!