- Foto: Skärmdump SVT

Det här gör Skam-skådespelarna i dag

Skam fick sitt stora genombrott 2015 och blev snabbt en favorit bland unga tittare runt om i världen. Serien var unik för sin tid där man fick följa norska tonåringarnas liv i Oslo. Men vad gör skådespelarna idag? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Eva

Eva spelades av Lisa Teige och säsong ett fokuserade mycket på hennes relation med pojkvännen Jonas. Vid premiären av Skam var Lisa Teige 17 år gammal. Idag är hon 25 och är fortfarande aktiv som skådespelare. Hon är bland annat huvudpersonen i norska dansfilmen Battle som kan ses på Netflix. Utöver skådespeleriet är nämligen dans en stor passion för Lisa Teige.

Skärmdump Instagram/_lisateige

Nora

Nora blev fort en favoritkaraktär bland Skam-fansen och hennes ikoniska röda läpp blev ett ikoniskt smink statement. Andra säsongen kom att kretsa kring henne och den komplicerade kärleksrelationen till skolans populäraste kille William. 

Josefine Frida Pettersen som spelade Nora var vid seriens start 19 år gammal. Nu är hon 27 och ägnar sig fortfarande till skådespeleriet – däremot nu förtiden på teaterscenen där hon medverkat i flertal pjäser. Hon är även stor på Instagram där hon har över en miljon följare.

Skärmdump Instagram/josefinfri

William

William blev en karaktär som man lärde sig att gilla genom andra säsongens gång. Han och Eva blev ett "it par" men deras relation var inte problemfri. 

Redan efter andra säsongen försvann karaktären William – då skådespelaren Thomas Hayes bestämde sig för att hoppa av serien och flytta till London för att satsa på en dj-karriär. Han gjorde bara en kort come-back i serien under tredje säsongen. 

Thomas Hayes, som i dag är 26 år, är fortfarande aktuell med dj:andet men dyker även upp i tv-rutan ibland.

Våren 2018 kom humorserien ”Han heter ikke William”. Det var en fiktiv realityserie som handlade om att han tröttnat på att förknippas med rollkaraktären från ”Skam”.

Han var även med i årets säsong av Kompani Lauritzen, en serie där 14 kända personer ska leva som militärer och utföra intensiva utmaningar. 

Skärmdump Instagram/thohay

Sana

Den fjärde och sista säsongen av Skam handlade om Sana. Säsongen kretsade kring hennes tro och livet och hur det är att leva som ung muslim i Norge. Hon hamnar ofta i dilemmat om hur hon ska kombinera sin tro med sitt liv i Norge som tonåring. I säsongen får hon även upp ögonen för sin brors kompis som hon utvecklar känslor för.

Iman Meskini, som spelar Sana är idag 26 år gammal och har bland annat varit med i den svenska dokumentären "Livet efter Sana". Likt sin karaktär är hon troende muslim. Efter Skam gick hon även lumpen i Norge.

Idag är hon aktiv som skådespelare och aktivist. Hon gifte sig även 2019 med låtskrivare och musikproducenten Mourad Jarrari. Iman har studerat arabiska och Mellanöstern-studier vid Oslos universitet och har även bott i Jordanien där hon studerade, enligt Expressen.

Skärmdump Instagram/imanmeskini

Vilde 

Vilde var med i alla säsonger av Skam och tittarna fick följa med hennes kamp med ätstörningar. Ulrikke Falch som spelade Vilde är idag 27 och blev känd på Instagram för sin aktivism inom feminism. Hon har även släppt en bok och varit programledare i radio.

Boken heter ”Jantelagen” och beskrivs som en ”feministisk förstahjälpen för unga tjejer och killar”.

Ulrikke Falch var även tillsammans med ”Ex on the beach”-deltagaren Elvejord Borg, men paret har sedan en tid tillbaka valt att gått skilda vägar.

Skärmdump Instagram/ulrikkefalch

Isak

Under säsong tre fick tittarna följa med Isak och hans resa med att komma ut som homosexuell. Säsongen kretsade även kring hans relation till Even som kom att bli hans pojkvän. 

Idag är skådespelaren Tarjei Sandvik Moe 24 år gammal och är fortfarande aktiv i tv-rutan. Han är även anställd på Oslo Nye Teater där han varit med i flertal teateruppsättningar. 

Skärmdump Instagram/tarjei.sandvik.moe.daily
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!