Carola
Carola möts av kritik för videon på den äldre damen. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild, Ali Lorestani/TT Bild. Bilden är ett montage.

Följarna rasar på Carola efter videon: "Stackars den kvinna som du hänger ut"

Carola Häggkvist hjälpte en äldre dam över gatan, och hennes video från händelsen väckte väldigt starka reaktioner hos hennes följare. "Nej nej, i mina ögon gör man inte så" och "Onödigt och motsägelsefullt" var några reaktioner.


Carola Häggkvist, 56, befinner sig just nu på en omfattande Sverigeturné. För att fira 40 år som artist så besöker Carola bland annat Malmö, Öland, Östersund, Örebro och Stockholm. Sista spelningen gör Carola i Oslo den 2 september.

I helgen spelade Carola på festivalen Storsjöyran i Östersund, och på Instagram har hon delat med sig av bilder och klipp från den lyckade spelningen och trevliga möten med sina fans.

Men en video som Carola la ut på Instagram fick flera av hennes följare att reagera.

Carola Häggkvist firar 40 år som artist. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Carola hjälpte äldre dam över gatan

Carola berättar att hon under en dag på stan i Östersund fick syn på en gammal dam som stapplade fram mitt i körbanan. Carola skriver att damen knappt kunde gå. 

Carola skriver vidare att hennes "laserögon" kopplades på, och att hon klev ut i gatan för att "styra upp situationen".

"Plötsligt var jag över hos damen som var fast besluten om att ta sig till sitt lunchställe för en favoritmacka. Bara det att hon inte förstod att hon gick mitt i gatan och inte på trottoaren. Fast besluten om sitt lunchuppdrag styrde vi de små små stegen genom 2 dörrar innan hon hade nåt sitt mål".

Carola tillägger att hon inte visste att hennes väninna Mia filmade hela händelsen, men att hon vill dela med sig av det hon gjorde för att kanske inspirera andra att också hjälpa någon i nöd.

"Nu vill jag ta fram händelsen för att uppmuntra dig & mig att vara snabb till handling mitt i vardagen / helgen. Mitt i stan, på en festival, vid en trafikerad bussväg. Och för att säga att jag blir LYCKLIG av att få hjälpa till. GLAD över ’laser ögonen’ som ser längre o bortom mina egna fötters radie. Låt oss vara snabba till handling när vi ser ett behov mitt ibland oss. Actions speak louder..", skrev Carola.

Följarna kritiserar Carola: "Stackars den kvinna som du hänger ut"

Flera av Carolas följare reagerade snabbt, och menade att det var märkligt att Carola la ut video på den äldre damen.

"Vilken "tur" din väninna filmade utan din vetskap så det gick att lägga ut här..."

"Ja det kanske inte uppskattas av den lilla tanten?….."

"Vi är MASSOR med människor som gör likadant som du, men skillnaden är att ingen filmar."

"Jag tänkte faktiskt detsamma. En mycket god gärning, men räcker gott att skriva inlägget utan film eller åtminstone maskera personen ifråga "Alla" vill inte synas på sociala medier"

"Stackars den kvinna som du hänger ut med det här inlägget. Du behövde inte det för att få fram ditt budskap. Onödigt och motsägelsefullt."

"Jag vet ju inte vem kvinnan var som fotade er, eller kanske filmade…. Men, nej nej, i mina ögon gör man inte så"

Carolas följare reagerade på hennes inlägg på Instagram. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Fansens stora oro över Carolas viktnedgång: "Nu får du sluta"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!