Detta tjänar Tilde de Paula efter en lång tv-karriär.
Detta tjänar Tilde de Paula efter en lång tv-karriär. - Foto: Ali Lorestani/TT och Christine Olsson/TT

Tilde de Paula Ebys pengaregn – så mycket tjänar programledaren

Tilde de Paula har länge varit en av Sveriges mest folkkära programledare och ledde under många år TV4:s Nyhetsmorgon. Utöver detta har hon även varit programledare för "Lets dance" och "Efter fem". Men hur mycket tjänar tv-profilen?


Tilde de Paula Eby är en tv-profil många svenskar är vana vid att se i TV-rutan dagligen. Efter en lång karriär har hon varit programledare för otaliga produktioner. Mest känd är hon kanske för att under 17 år ha varit programledare för TV4:s "Nyhetsmorgon", något hon slutade med år 2018. Om beslutet att sluta på Nyhetsmorgon sade hon så här till Aftonbladet.

– Och det ska bli väldigt, väldigt skönt att sova normala tider på morgonen så att man orkar med hela dagen. Det ska bli kul och det ska jag njuta av.

Efter att hon slutat på Nyhetsmorgon gick hon över till TV4 produktionen "Efter fem" som hon varit programledare för tillsammans med bland andra Anna Brolin, sedan starten 2019.

Tilde de Paula under inspelning av "Efter fem". Foto: Henrik Montgomery/TT

Tilde de Paula Ebys lön – så mycket tjänar hon

En lång och väldigt framgångsrik karriär inom tv-branschen har också satt sina spår på Tilde de Paulas lön. Enligt handlingar som Nyheter24 tagit del av via Skatteverket hade Tilde de Paula under år 2022 en fastställd förvärvsinkomst på 1 230 900 kronor.

Dessutom hade hon ett överskott av kapital på hela 750 804 kronor.

Läs mer: Tilde de Paula Eby då och nu – nya bilderna avslöjar förvandlingen

Tilde de Paula Ebys bolag omsätter miljoner

I det egna bolaget "T Vision AB" redovisade man, i augusti 2022, en omsättning på 6 632 000 kronor och en vinst på 1 532 000 kronor.

Tillgångarna i bolaget, som ska ägna sig åt journalistisk verksamhet, beräknades uppgå till 3 387 000 kronor. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!