Pernilla Wahlgren skämtar om ovädret Hans
Pernilla Wahlgren skämtar om ovädret Hans – något som inte uppskattades av alla... - Foto: Stefan Jerrevång/TT Bild, Johan Nilsson/TT Bild, Mats Andersson/TT Bild,

Här skämtar Pernilla Wahlgren om ovädret Hans: "Smaklöst"

Pernilla Wahlgren skämtade om ovädret Hans. Något som inte faller alla i smaken. "Många har drabbats och förlorat sina hem", skriver en besviken följare.


Stormen Hans sveper över Sverige. Hittills har tåg spårat ur, hus översvämmats, träd rasat ner, tak slitits bort och tusentals hem har lämnats strömlösa. 

Åre drabbades väldigt hårt av stora översvämningar, och under gårdagen kunde Nyheter24 visa bilder från förödelsen.

Bland annat hamnade en kebabrestaurang hängande i luften då husets grund blottlagts. Igår och under dagen så utfärdade SMHI röd varning på flera håll i Sverige. 

Regnovädret Hans ställer till problem i södra Sverige och flera vägar är avstängda på grund av översvämningar och nerfallna träd. Flera bilar fastnade i vattnet på Västkustvägen som fick stängas av. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild
Ett SJ-tåg med 120 passagerare spårade på måndagen ur mellan Iggesund och Hudiksvall. Tre personer har förts till sjukhus, enligt polisen. Tåget var på väg från Stockholm till Sundsvall när de två främre av totalt fyra vagnar spårade ur strax söder om Hudiksvall. Banvallen var underminerad till följd av kraftigt regn. Bildkälla: Mats Andersson/TT Bild

SMHI har utfärdat röd varning – det betyder den

Det finns tre olika varningar som SMHI kan utfärda – gul, orange och röd. Röd är den mest allvarliga av de tre. På sin hemsida skriver SMHI:

"Röd varning innebär mycket allvarliga konsekvenser för samhället. Vädret kan bli en stor fara för allmänheten och orsaka mycket allvarliga skador på egendom och miljö. Det finns en stor risk för omfattande störningar i olika tjänster i samhället, som till exempel i kollektivtrafik och blåljusverksamhet. Du bör avstå helt från aktiviteter som innebär att du är utsatt för risker som vädret kan medföra. Gör vad du kan för att minska risken för skador på dig själv, din omgivning och din egendom."

Även Valdres i Norge har drabbats av ovädret Hans. Bildkälla: Cornelius Poppe/NTB/TT Bild

Pernilla Wahlgren skämtar om ovädret Hans

Artisten Pernilla Wahlgren, 55, som i år leder Allsång på Skansen, är känd för sin råa humor och att ofta bjuda på och skämta om sig själv. 

Under en Allsång på Skansen-sändning skämtade Pernilla bland annat om att hon slagit rekord i att få flest spy-emojis på Instagram.

På Instagram följs Pernilla av över 800 000 människor, och där uppdaterar hon om både högt och lågt. Och tidigare i veckan passade hon på att fyra av ett skämt om just ovädret Hans – och hennes pappa Hans Wahlgren.

En del av förödelsen i Åre efter stormen Hans. Bildkälla: Räddningstjänsten i Åre/TT Bild

Pernilla la ut en skärmdump från en kvällstidning som skrivit om ovädret Hans. Rubriken löd: "Ångestdygnen som väntar efter Hans".

Till bilden skrev Pernilla: 

"Nu har det gått några dygn sedan pappa Hans hade sleepover hos mig, och jag måste säga att jag känner ingen ångest - än i alla fall….?! Men kanske bäst att han håller sig borta från Skansen i kväll ändå..?!".

En del följare bet snabbt ifrån och kritiserade hennes skämt.

"Många har drabbats och förlorat sina hem", skriver en person.

"Smaklöst", kommenterar en annan, och "Håll igen din humor ibland" var en annan reaktion.

Reaktioner på Pernilla Wahlgrens skämt om ovädret Hans. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Flera av Pernillas fans hoppade in och försvarade Pernillas skämt och humor. Pernilla själv har inte kommenterat följarnas kritik.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!